Öğrencilerin kişisel tüm verileri koruma altında

Uzun bir aranın ardından yüz yüze eğitime başlayan Atatürk Üniversitesi, öğrencileri ile akademik ve idari personeline sağlıklı bir yaşam alanı oluşturmak için Sağlık Bakanlığı Hayat Eve Sığar uygulaması ile entegre çalışmaya d

Yerel 3.10.2021 09:38:47 0
Öğrencilerin kişisel tüm verileri koruma altında
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 03.10.2021 09:38

Uzun bir aranın ardından yüz yüze eğitime başlayan Atatürk Üniversitesi, öğrencileri ile akademik ve idari personeline sağlıklı bir yaşam alanı oluşturmak için Sağlık Bakanlığı Hayat Eve Sığar uygulaması ile entegre çalışmaya devam ediyor.

Bu kapsamda öğrencilerin sağlık bilgilerinin Hayat Eve Sığar Uygulaması üzerinden öğrenci kartlarına tanımlandığını belirten Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı, İçişleri Bakanlığınca salgının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riskin asgari seviyeye düşürülmesi ve insanların toplu olarak bulunulan yerlere girebilmeleri için Covid-19 aşı bilgisi veya negatif sonuçlu PCR test bilgisinin bildirilmesinin zorunlu hale getirildiğini hatırlatarak Atatürk Üniversitesinin de bu uygulamaya riayet ettiğini söyledi.

Covid-19 virüsünün neden olduğu hastalıklardan korunmak adına, değişen koşulları da dikkate almak suretiyle küresel ölçekte alınan tedbir kararlarını Atatürk Üniversitesi bünyesinde de uyguladıklarını aktaran Rektör Çomaklı: “Tüm mensuplarımız ile onların temas ettiği herkesin sağlığını düşünerek adımlarımızı atıyoruz. Öğrencilerimizin de derslerinden azami ölçüde istifade etmeleri için koronavirüsün yayılımını önlediği, hastalığın etkilerini de önemli ölçüde azalttığı bilimsel olarak kanıtlanan aşılarını da vurulmalarını tavsiye ediyoruz” dedi.

Rektör Çomaklı: "Tüm Gayemiz Bizlere Emanet Edilen Öğrencilerimize Sağlıklı Bir Eğitim Hayatı Sunmaktır"

Atatürk Üniversitesi bünyesinde yer alan Araştırma Hastanesinin uzun yıllardır hem ülkemize hem de çevre ülkelere hizmet verdiğini, bu doğrultuda sağlık alanında oldukça tecrübeli bir kurum olduklarını vurgulayan Prof. Dr. Çomaklı, hem hastaların hem de öğrencilerin bu zamana kadar kişisel tüm verilerinin gizlilik esasına uygun olarak korunduğunu söyleyerek: “Kişilerin tahlil, test, rapor, aşı durumu gibi sağlık durumlarına ilişkin bilgiler Kanunun 6’ncı maddesine göre kişisel sağlık verisi niteliği taşımakta olup, özel nitelikli kişisel veri kategorisinde bulunmaktadır. Atatürk Üniversitesi olarak biz de Kişisel Verileri Koruma Kurulunun (KVKK) almış olduğu kararlara uygun olarak süreci yürütüyor, yasaların verdiği yetkilerin dışına çıkmadan öğrencilerimizin sağlıklarıyla ilgili gelişmeleri takip ediyoruz. Amacımız bizlere emanet edilen öğrencilerimizin en iyi şekilde eğitimlerine ve yaşantılarına devam etmeleridir. Bunun için de gereken her şeyi yapmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Short Track’ta büyük gurur


Van Spor

PFDK’dan Yeşilyurtspor’a bahis cezası


Van Spor

A Milli Takım'ın play-off'taki rakibi Romanya oldu


Van Spor

3 Temmuz Stadı’nda sporcular daha güvenli ortamda spor yapacak


Van Spor

Iğdır’da "Çok Amaçlı Spor Salonu"nun temeli atıldı


Van Spor

Elazığ’da düzenlenen satranç turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ