Klinik Araştırmalar ve İnovasyon alanında sempozyum düzenlendi

Klinik Araştırma, Geliştirme ve Tasarım Uygulama ve Araştırma Merkezi (KARGETAM) tarafından yürütülen “Klinik Araştırmalar ve İnovasyon Sempozyumu” alanında uzman katılımcılarla çevrimiçi (online) olarak düzenledi.

Yerel 29.09.2021 10:55:17 0
Klinik Araştırmalar ve İnovasyon alanında sempozyum düzenlendi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 29.09.2021 10:55

Klinik Araştırma, Geliştirme ve Tasarım Uygulama ve Araştırma Merkezi (KARGETAM) tarafından yürütülen “Klinik Araştırmalar ve İnovasyon Sempozyumu” alanında uzman katılımcılarla çevrimiçi (online) olarak düzenledi.

Sempozyuma katılan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Sözbilir, Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mağfiret Kaşıkçı ile Sempozyum Başkanları Doç. Dr. Zeynep Karaman Özlü ve Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Hakkı Tör açılış konuşmalarını gerçekleştirdikten sonra sunumlara geçildi.

“Araştırmada Ön Hazırlık” adlı sunumunu gerçekleştiren Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Serap Ejder Apay araştırma konularında veri, sonuç ve yayınlama konusunda kendisine yöneltilen birçok soruyu cevapladıktan sonra alan indeksleri ve veri tabanlarını ayrıştırma konusunda bilgi verdi. Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Biyoistatistik ve Tıp Bilişim Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr Kemal Turhan da “Veri Toplama Yöntemleri, Belirlenmesi ve SPSS Veri Tabanına Giriş” adlı sunumu kapsamında veri toplama, hipotez ve ölçüm düzeyleri ile alakalı geniş çapta öğretici açıklamalarda bulundu.

Katılım Belgesinin verildiği sempozyumda Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Zekai Halıcı, Prof. Dr. Elif Çadırcı, Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu ikinci oturumda devam eden sempozyumda sunumlarını gerçekleştirdiler.

Sempozyumda makale yazmanın sistematiğine değinildiği gibi proje hazırlama konusunda ne tür tekniklere başvurulacağına, nasıl yollar izlenmesi gerektiğine dair önerilerde bulunuldu. Ayrıca yapılan projelerin ve getirilen yeniliklerin patent süreçleri konusunda bilgiler aktarıldı.

Program, Sempozyum Başkanı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zeynep Karaman Özlü’nün tüm katılımcılara iyi dileklerde bulunmasından sonra sona erdi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Fenerbahçe Samsunspor Engeline Takıldı: 19 Mayıs'ta Golsüz Beraberlik


Van Spor

Iğdır FK - İstanbulspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 2 - İstanbulspor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2- Aliağa Futbol Kulübü: 2


Van Spor

Yeni Malatyaspor 1- Somaspor 7


Van Spor

Bingöllü milli atletten Balkan Şampiyonası’nda bronz madalya


Van Spor

Galatasaray ve Beşiktaş'tan Heyecan Dolu Derbi: Rams Park'ta Skor 1-1


Van Spor

İngiliz Futbol Efsanesi Lineker, Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'den Özür Diledi


Van Spor

Korkut’ta tenis antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor Asbaşkanı Şerifoğulları’na ceza


Van Spor

Fenerbahçe, Fransız ekibi Nice’i İstanbul’da 3. kez yendi


Van Spor

Erzurumspor’da borç engeli tamamen kalktı


Van Spor

Çıran’dan sağduyu çağrısı


Van Spor

Galatasaray - Beşiktaş derbisini Yasin Kol yönetecek


Van Spor

Erzurumspor FK, Vanspor FK maçının hazırlıklarını sürdürdü


Van Spor

Osimhen geri döndü! Galatasaray'dan tek golle tarihi zafer


Van Spor

Elazığspor’da Mustafa Sarıgül dönemi


Van Spor

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

2026 Snowboard Dünya Kupası yeniden Erzurum’da


Van Spor

Elazığlı güreşçi Balkan Şampiyonasında


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ