Gönüllü gençler bir günlük köy yaşantısına tanıklık etti

Köy hayatını merak eden Palandöken Gençlik Merkezi Gençlik Liderleri ve gönüllü gençler, Muratgeldi Mahallesi’ne giderek bir günlük köy hayatı yaşadı. Yün çırpan gençler, koyun otlattı ve ev işleriyle vakit geçirdi.

Yerel 29.09.2021 10:02:43 0
Gönüllü gençler bir günlük köy yaşantısına tanıklık etti
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 29.09.2021 10:02

Köy hayatını merak eden Palandöken Gençlik Merkezi Gençlik Liderleri ve gönüllü gençler, Muratgeldi Mahallesi’ne giderek bir günlük köy hayatı yaşadı. Yün çırpan gençler, koyun otlattı ve ev işleriyle vakit geçirdi.

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Palandöken Gençlik Merkezi, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın da örnek gösterdiği bir projeye imza attı. Köy hayatını ve köylerde yaşayan vatandaşların günlerini nasıl geçirdiklerini merak eden Gençlik Liderleri ve Gönüllü Gençler, Yakutiye İlçesi Muratgeldi Mahallesi’ne gitti. Erzurum şehir merkezine yaklaşım 30 kilometre uzaklıkta yer alan Muratgeldi Köyünde bir günlük köy hayatı yaşayan gençlik liderleri ve gönüllü gençler köy sakinleriyle birlikte güzel vakitler geçirdi.

Yün Çırptı Koyun Otlattılar

Palandöken Gençlik Merkezi Gençlik Lideri Erhan Tuna’nın Koordinatörlüğünü yaptığı projede Muratgeldi Mahallesi’ne giden gönüllü gençler burada köy sakinleriyle birlikte yün çırpıp, koyun otlattı. Köy çocuklarıyla birlikte çay içip bulaşık yıkayan gençler Muratgeldi Mahallesi’nde bir günlük köy hayatı yaşadıktan sonra Palandöken Gençlik Merkezi’nin yolunu tuttu.

Gençlik Ve Spor Bakanlığı Örnek Gösterdi

Erzurum GSİM Palandöken Gençlik Merkezi, Gençlik ve Spor Bakanlığının örnek gösterdiği bir projeye daha imza atmanın gururunu yaşadı. Gençlik Lideri ve Proje koordinatörü Erhan Tuna, Bakanlığın örnek gösterdiği bir projeyi yapmış olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “ Şehir hayatının stresinden gençlerimizi bir an olsun uzaklaştırmak ve bir günlük köy hayatı yaşamalarını sağlamak amacıyla gönüllü gençlerimizi Muratgeldi mahallesine götürdük. Gençlerimiz burada köy hayatının nasıl geçtiğini öğrendiler. Bunun yanında boş zamanlarında teknolojiye bağımlı olmadan neler yapabileceklerini gördüler. Muratgeldi mahallesinin Misafirperver insanları gönüllü gençlerimize güler yüz gösterip, kalplerini ve kapılarını açtılar. Güzel sohbetleri için Muratgeldi sakinlerine teşekkür ediyoruz” dedi.

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, Gençlik Hizmetleri Müdürü Muammer Aydın ile Palandöken Gençlik Merkezi Müdürü Memet Gözütok da, proje koordinatörü olan gençlik lideri Erhan Tuna ile gönüllü gençleri bu güzel projeden ötürü tebrik ederek, bundan sonraki faaliyetleri için başarı dileklerini ilettiler.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Bingöllü sporcular 8 madalya kazandı


Van Spor

Galatasaray, Rams Park'ta Fırtına Gibi Esti: Kayserispor'u 4-0 Mağlup Etti!


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da "Murat Yıldırım" dönemi başladı


Van Spor

Burak Altıparmak Elazığspor’da


Van Spor

Iğdır FK - Antalyaspor maçının ardından


Van Spor

Erzincanlı halterci Özbay Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 6 - Antalyaspor: 0


Van Spor

Satrançta Elazığ gururu: Türkiye şampiyonu ve milli davetler


Van Spor

Ergan Dağı’nda Minikler Festivali ödül töreni düzenlendi


Van Spor

Erzincanlı karateciler Türkiye Yıldızlar Ligi finallerinden 5 madalya ile döndü


Van Spor

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ