Erzurum’un Deri Ustaları MNG AVM’de hünerlerini sergiliyor

Erzurum Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden olan Esker A.Ş. bünyesinde kurulan Erzen Deri çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.2015 yılı itibariyle açılan ve amacı Erzurum’da unutulmuş el sanatlarını yeniden ortaya çıkarmak ola

Yerel 28.12.2018 11:48:06 0
Erzurum’un Deri Ustaları MNG AVM’de hünerlerini sergiliyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 28.12.2018 11:48

Erzurum Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden olan Esker A.Ş. bünyesinde kurulan Erzen Deri çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

2015 yılı itibariyle açılan ve amacı Erzurum’da unutulmuş el sanatlarını yeniden ortaya çıkarmak olan Erzen Deri Atölyesi sunmuş olduğu imkânlar ile göz dolduruyor. Açıldığı günden itibaren özveriyle çalışan Erzen Deri ile Erzurum’un genç ve dinamik cevherleri deri alanında mücevhere dönüştürülüyor. Açmış olduğu istihdam kursları ile dericilik alanında önce kurs verip sonrasında istihdam alanı sunuyor. Erzen Deri Ürünleri Üretim Atölyesinde düzenlenen kurslar sonrasında başarılı olan bireyler istihdama kazandırılıyor. Üretilen ürünler Erzurum MNG AVM’de deri severler ile buluşturuluyor. 20 Aralık - 20 Ocak tarihleri arasında bu güzel işlemelerin emekçileri “Dikkat içeride usta var!” projesi ile MNG AVM’de deri severlerle bir araya geliyor. Derinin işleme aşamalarını gösteren ustalar aynı zamanda derinin geçmişi hakkında da bilgi paylaşımında bulunuyor.

ESKER A.Ş. Genel Müdürü Baran Zahit Türk “Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen’in istihdama yönelik çalışmalarını emir telakki ederek istihdamın artırılması, ekonomiye katkı sunulması, yıpranmış değerlerin yeniden gün yüzüne çıkarılması için büyük bir özveri ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Her geçen gün biraz daha genişleyen ekibimiz ile ERZEN markası ile üretim tesislerimizi geliştirip yerel ve ulusal bazda hizmet sunmayı öncelikli hedef olarak görüyoruz. Erzurum dericilik hususunda Türkiye’nin önde gelen merkezleri arasında yer alacak potansiyele sahip bir şehir. Belediyecilik faaliyetlerine devam ederken amacımız kişilerin bakmakla yükümlü olduğu bireylere karşı sorumluluğunu yerine getiren bireyler yetiştirmesine katkı sunmak, şehirle bağdaşan ve gelişime açık alanlarda sektör oluşturmak, şehri hem ekonomik hem istihdam açılarından geliştirmektir. Bugün burada başlatmış olduğumuz proje ile topluma hem maddi hem manevi katkı sunmayı hedefliyoruz. Önceliğimiz Erzurum, önceliğimiz istihdam.” şeklinde konuştu.

2012 yılında kurulan ve 2014 yılında aktif şekilde faaliyetlerine başlayan ESKER A.Ş. yapmış olduğu çalışmalar ile şehir ekonomisine ve istihdamına büyük katkı sunuyor. Yaptığı çalışmalar ile şehirde ve katıldığı fuarlar ile ülke genelinde örnek teşkil eden ESKER A.Ş.’nin devam eden bir diğer projesi de Dumlu Açık Cezaevine kurulan atölye ile mahkumlara destek olmak amacını taşıyor. Şirket bünyesinde işletilen Erzen Deri Atölyesi, Dumlu Açık Cezaevi mahkumlarına deri çanta dikimi ve işlemeciliği hususunda eğitim sunuyor. Sosyal hayata entegrasyonun sağlanmasını hedefleyen bu proje kapsamında projeye dâhil olan bireyler deri ve dikimle ilgili bilgi sahibi olacaklar.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor’da kaleci Muammer’e kulüp bulması için izin verildi


Van Spor

Dostluk Maçı: Elazığspor U16: 2 - Beşiktaş U16: 1


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a top toplayıcı cezası


Van Spor

Sarıkamış’ta Uluslararası FIS Sarıkamış Cup başladı


Van Spor

Sokak basketbolu Hakkâri’de nefes kesti


Van Spor

Hakkâri’de kurumlar arası basketbol heyecanı başladı


Van Spor

Tarihi 7 Gollü Düello! Gençlerbirliği, Trabzonspor'u 4-3 Mağlup Etti


Van Spor

Erzincan, Siyah Kuşak ve Dan Terfi Sınavına ev sahipliği yaptı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - İskenderunspor: 3


Van Spor

25 Mart Spor liderlik koltuğuna oturdu


Van Spor

Elazığlı sporcu Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Uluslararası arenada Tunceli’den 6’da 6 şampiyonluk


Van Spor

Türkiye’nin en genç hokey takımından büyük başarı


Van Spor

Furkan Akar ve Denis Örs’ün hedefi olimpiyat madalyası


Van Spor

Tatvan’da Uluslararası Muaythai Şampiyonası düzenlendi


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Silopi’den 3 puanla döndü


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’dan Millî Takıma bir genç sporcu daha


Van Spor

Mergabütan Kayak Merkezi’nde sezon açıldı


Van Spor

Elazığspor U16 Ligi’nde şampiyon oldu


Van Spor

Iğdır FK - Sivasspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sivasspor: 1


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ