Erzurum İl Müftüsü Yıldırım, Rektör Çomaklı’yı ziyaret etti

Erzurum İl Müftüsü Şahin Yıldırım, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı’yı ziyaret ederek Diyanet İşleri Başkanlığının gençlere yönelik yapmış olduğu çalışmaları anlattı.

Yerel 5.11.2021 09:43:37 0
Erzurum İl Müftüsü Yıldırım, Rektör Çomaklı’yı ziyaret etti
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 05.11.2021 09:43

Erzurum İl Müftüsü Şahin Yıldırım, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı’yı ziyaret ederek Diyanet İşleri Başkanlığının gençlere yönelik yapmış olduğu çalışmaları anlattı.

Rektörlük makamında gerçekleşen ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Rektör Çomaklı, üniversite olarak tüm resmi kurumlar ve sivil toplum kuruluşlarıyla kurulan ilişkilere önem verdiklerini ve bu bağlamda kurumların genç oluşumlarıyla vakit geçirmeye daha çok gayret ettiklerini ifade ederek: “Gençlerimizin bir taraftan akli, bir taraftan da ruhi melekelerini geliştirmek için samimi bir şekilde gayret ediyoruz. Bu doğrultuda müftülüğümüzün yapmış olduğu projelerin tamamını desteklemeye ve her türlü iletişim kanalıyla öğrencilerimize duyurmaya hazırız. Bu çalışmalardan bir kişinin bile yararlanması, bizim için çok önemli; zira bir olmadan, iki olmuyor. Gönlümüz, milli ve manevi değerlerine bağlı gençlerimizle büyük Türkiye hedefine ulaşmaktan yana. Bu yolu birlik ve bütünlük içerisinde, hep birlikte yürüyerek aşacağız. Bu amaçlar doğrultusunda Erzurum İl Müftümüz Şahin Yıldırım nezdinde tüm kurum personeline ve gönüllü gençlerimize gayretlerinden dolayı teşekkür ediyor, çalışmalarında muvaffakiyetler diliyorum” dedi.

“Zorlukları Ortadan Kaldıracak Yegâne Şey İlimdir, Hikmettir”

Şehirde ve gençlerin yüreklerinde manevi iklim havasını oluşturmak istediklerini ifade eden Müftü Yıldırım ise: “Gelişen ve değişen dünya düzenini yakından takip ediyoruz. Bugün bütün bir insanlık zor bir süreçten geçiyor. Bu zorlukları ortadan kaldıracak yegâne şey yine ilimdir, hikmettir. Müftülüğümüz ve Türkiye Diyanet Vakfımız olarak hem öğrenci yurtlarımızla hem de ortak yürüttüğümüz çalışmalarla öğrencilerimizin yanındayız. Namaz programları, ilim atölyeleri, dini gün ve gecelere özel programlar başta olmak üzere birçok programda gençlerimizle buluşuyoruz. Çalışmalarına bir yenisini daha ekleyen Diyanet İşleri Başkanlığımız, gençlere yönelik ’Geçerken’ dergisini yayın hayatına sundu. Gençlere armağan niteliğindeki bu dergi, zengin içeriğiyle kısa sürede birçok genç bireyin en sevdikleri arasına girdi. Bu tür yayınlar ve sürdürülen etkinlikler, gençlerimizin anlam arayışına ışık tutacak ve zihinlerindeki sorulara cevap olacaktır. Gençlerimizin tüm bu çalışmalardan istifade etmelerini ümit ediyor; misafirperverliği, gençlere yaklaşımı ve verdiği desteklerden dolayı Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı’ya teşekkür ediyorum" dedi.

Ziyaret, Erzurum Müftüsü Yıldırım’ın Rektör Çomaklı’ya ‘Geçerken’ adlı derginin son sayısını armağan etmesiyle son buldu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Burak Altıparmak Elazığspor’da


Van Spor

Iğdır FK - Antalyaspor maçının ardından


Van Spor

Erzincanlı halterci Özbay Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 6 - Antalyaspor: 0


Van Spor

Satrançta Elazığ gururu: Türkiye şampiyonu ve milli davetler


Van Spor

Ergan Dağı’nda Minikler Festivali ödül töreni düzenlendi


Van Spor

Erzincanlı karateciler Türkiye Yıldızlar Ligi finallerinden 5 madalya ile döndü


Van Spor

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - Sarıyer: 0


Van Spor

Elazığspor yönetimi, taraftar grup liderleriyle buluştu


Van Spor

Hakan Canbazoğlu Elazığspor’da


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ