Deneyimli öğrencilerden Erasmus sunumu

Atatürk Üniversitesi Dış İlişkiler Ofisi, Erasmus değişim programına ilişkin deneyimli olan öğrencileri Erasmus yapmak isteyen öğrencilerle buluşturdu.

Yerel 19.10.2021 10:14:08 0
Deneyimli öğrencilerden Erasmus sunumu
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 19.10.2021 10:14

Atatürk Üniversitesi Dış İlişkiler Ofisi, Erasmus değişim programına ilişkin deneyimli olan öğrencileri Erasmus yapmak isteyen öğrencilerle buluşturdu.

Erasmus değişim programıyla ilgili sunum gerçekleştiren öğrenciler; Erasmus Programından K107 ile K103 ülkelerinin avantajlarına, değişim programı kapsamında verilen hibe desteğinden alınması gereken oturma iznine kadar birçok konuda bilgi verdi.

Avrupa ülkelerinde öğrenim görmek için burs sağlayan program kapsamında Arnavutluk, Macaristan, Portekiz, İspanya ve İtalya başta olmak üzere çeşitli ülkelere seyahat eden öğrenciler, sunum kapsamında deneyimlerini aktardılar. Etkinlik kapsamında her bir öğrenci gittikleri ülkenin kültüründen, dilinden ve yaşayış biçiminden bahsederken aynı zamanda değişim programı kapsamında verilen hibe ile nasıl yaşanması gerektiğine de değindiler.

Öğrencilerin Karşılaşabilecekleri Sorunlardan Bahsedildi

Erasmus yapmak isteyen öğrencilerin en çok zorlandığı evrak süreci konusu olan pasaport, vize, kabul mektubu ve Erasmus İkili Anlaşması (Bilateral Agreement) konusunda bilgi veren öğrenciler, öğrenim protokolü ile staj imkânından ayrıntılı bir şekilde bahsettiler.

Erasmus söz konusu olduğunda en önemli tecrübenin, kültürel etkileşim olduğunu söyleyen öğrenciler: "Erasmus’un en can alıcı noktası kültürel etkileşimdir. Erasmus boyunca, Çin’den Brezilya’ya kadar, dünyanın en uzak köşelerinden dahi arkadaş edinerek kişisel gelişimimize katkı da bulunduk. Böyle bir imkânı başka yerde bulmanız mümkün değil. Bulunduğunuz ortamdaki herkesin farklı milletten olduğu böylesi bir oluşum kaçırılmaması gereken bir fırsat” dediler.

Erasmus sınavı, staj ve konaklama için yer bulma, vize işlemleri gibi süreçlerin büyütülmemesi gerektiğine değinen öğrenciler, yeni yerler keşfetmenin her şeye değdiğini ifade ettiler.

Daha birçok bilginin paylaşılmasıyla devam eden program soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Okul sporlarında heyecan dolu final


Van Spor

Fenerbahçe, Stuttgart’ı Tek Golle Geçti! Sarı-Lacivertliler Avrupa’da 3 Puanı Kaptı


Van Spor

Yeni Malatyaspor- 1461 Trabzon maçında düdük Hatice Aydın’da


Van Spor

Mustafa Sarıgül: "9 puan aldık ama bu sadece bir başlangıç"


Van Spor

Elazığ’da kaykay ve paten sporunda bir ilk


Van Spor

Kartal, Konya engelini aştı! Beşiktaş 3 puanı 2 golle aldı


Van Spor

Türkçe Konuşan Ülkeler Satranç Birliği Kuruldu: İlk Başkan Türkiye


Van Spor

Galatasaray, Bodo/Glimt'i rahat geçti


Van Spor

Vanspor PFDK’ya Sevk Edildi: Taraftarın Tezahüratı Cezaya Neden Oldu


Van Spor

Galatasaray evinde Bodo/Glimt ile karşılaşacak


Van Spor

Galatasaray Sahaya Galibiyet İçin Çıkıyor: Bodo/Glimt Maçı Kadrosu Netleşti


Van Spor

Elazığlı sporcu Karakaş, Türkiye’yi temsil edecek


Van Spor

Elazığ Belediyespor boksörü Elif Naz, milli takım kampında


Van Spor

Malatyalı hakemler Dünya Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edecek


Van Spor

Gürkan Sönmez; "Hareketsiz yaşam, gençliğin en büyük tehdidi"


Van Spor

Bakan Bak, Malatya’da Şampiyonlar Kupası maçını izledi


Van Spor

Bakan Bak: "Gençler için yatırımlarımıza devam edeceğiz"


Van Spor

Okul sporlarına Aşkale ambargo koydu


Van Spor

Arıcak’ta ortaokullar arası futbol turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığ yeni bir spor kulübü kazandı


Van Spor

Milli hentbol heyecanı Elazığ’da


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ