Ağzı açık uyuyorsa dikkat

Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op.Dr.İbrahim Akın, ağzı açık uyuma ve horlamanın çocuklarda sık görülen genellikle üst hava yolunda darlık oluşturan sebep veya sebeplere bağlı oluşan bir problem olduğunu söyledi.Op.Dr.İbrahi

Yerel 5.01.2019 17:32:13 0
Ağzı açık uyuyorsa dikkat
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 05.01.2019 17:32

Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op.Dr.İbrahim Akın, ağzı açık uyuma ve horlamanın çocuklarda sık görülen genellikle üst hava yolunda darlık oluşturan sebep veya sebeplere bağlı oluşan bir problem olduğunu söyledi.

Op.Dr.İbrahim Akın, aileleri tedirgin eden bu durum konusunda yaptığı açıklamada, “Çocuklarda bu probleme sebep olabilecek birçok sebep bulunmakla beraber en sık sebep geniz etinin ve bademciklerin büyük olmasıdır. Bununla beraber burunda kemik-kıkırdak eğrilikleri, alerjik problemler, burun polipleri gibi nedenlerde nadiren bu sıkıntıya sebep olmaktadır” dedi.

Eğer çocuklarda üst solunum yolu enfeksiyonu olmadığı zamanlarda sürekli ağzı açık uyuma, horlama, burundan rahat nefes alamama, sürekli ağzı açık gezme gibi şikayetlerinin olduğu zamanlarda Kulak Burun Boğaz Uzmanına başvurmaları gerektiğini kaydeden Op.Dr.İbrahim Akın, “Çocuklardaki ağzı açık uyuma ve horlama problemi uykuda solunum durmasına, ağız ve diş bozukluklarına, yüz şeklinin geniz eti yüzü dediğimiz görünüme dönmesine de sebep olmaktadır.

Ağzı açık uyuma ve horlama şikayeti sadece geniz eti büyüklüğünden kaynaklanıyorsa uygun hastalara belirli süre medikal tedavi verilerek izlenebilmektedir. Takip ettiğimiz bazı çocuk hastalarımızda ameliyata gerek kalmadan bu tedavilerle şikayetlerin kaybolduğunu görmekteyiz. Bu nedenle her çocuğa ameliyat önermek doğru değildir. fakat geniz eti çok büyük olan,medikal tedaviye yanıt vermeyen, beraberinde nefes almasını engelleyecek büyüklükte bademciklerinin olması durumunda cerrahi tedavi önerilmektedir. Cerrahi tedavi şartlarını taşıyan çocuklarda bazen aileler farklı korkulara bağlı sürekli ameliyatı ertelemektedir. Bu şekilde davranmalarının çocuklarda tedavisi çok daha zor hastalıklara sebebiyet vereceklerini belirtmek gerektiğini düşünmekteyim.” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

U14 Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı Doğanşehir Belediyespor temsil edecek


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ