"Erzurum Ulu Camii Hatıra Parası" tedavüle çıktı

"Erzurum Ulu Camii Hatıra Parası" tedavüle çıktı

Kültür Sanat 23.07.2025 15:14:32 0
Tarih: 23.07.2025 15:14 Güncelleme: 23.07.2025 15:14
Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü tarafından "Camiler Serisi" kapsamında gümüş "Erzurum Ulu Camii Hatıra Parası"nı satışa çıkarıldı.
"Erzurum Ulu Camii Hatıra Parası"nın tedavüle çıkarılmasıyla ilgili bir tören yapıldı. Törene Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürü Abdullah Yasir Şahin, Erzurum Vali Vekili Ahmet Özdemir, 9’uncu Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tuncay Altuğ, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AK Parti Erzurum Milletvekilleri Selami Altınok ve Mehmet Emin Öz, MHP Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Kamil Aydın, ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak ve İl Emniyet Müdürü Kadir Yırtar ve MHP İl Başkanı Adem Yurdagül katıldı.

Cami hatıra para serisinin beşincisi
Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürü Abdullah Yasir Şahin, Erzurum Ulu Cami Hatıra Parası’nın cami hatıra para serisinin, konseptinin beşincisi olduğunu ifade ederek, " Malumunuz olduğu üzere Ayasofya Camii’nin açılışıyla birlikte hatıra paralarla ilgili olarak camiler serisini başlatmıştık. Önemli günler, önemli tarihler, önemli olaylar, önemli insanlar, önemli sanat olayları gibi dönemlere yönelik olarak ve bunları tarihe not düşme ve hatırlatma adına yılda bir defa komisyonumuz toplanır. Hatıra parayla alakalı olarak karar alınır. Erzurum Ulu Cami Hatıra parasını çift yönlü olarak tasarladık. Biz paralarımızı sertifikalı olarak satıyoruz. Üç bin adet basıyoruz. İki yıllık tedavülde kalıyor. İki yıl boyunca bizim elektronik mağazamızdan veya İstanbul Beşiktaş’taki Genel Müdürlüğü’ne satış mağazasından temin edebiliyorlar. Hatıra para bir koleksiyoner işi. Yıllar içerisinde zaman geçtikçe değer kazanan bir konu" dedi.

Başkan Sekmen; "Ulu Camii bir ruhun kalbidir"
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, tarih boyunca medeniyetlerin kavşak noktası olan Erzurum’da bir ilki, bir tarihi ana daha şahitlik ettiğini ifade ederek, " Ecdat yadigârı ulu mabedimiz; kadim inancımızın, direnişin ve dirilişin timsali olan Erzurum Ulu Camii’mizin hatıra parasıyla manevi değerinin tescillenmesinin gururunu yaşıyoruz. Bu şehir, yalnızca taşla, toprakla değil; imanla, ilimle, irfanla yoğrulmuş bir ruhun taşıyıcısıdır. Ulu Camii ise bu ruhun kalbidir. İşte bugün burada, Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü’müzün, Valiliğimizin ve Büyükşehir Belediyemizin müşterek çalışmaları neticesinde, bu ulu mabedin manevi ve mimari ihtişamını bir hatıra para ile gelecek nesillere aktarıyoruz. Bu anlamlı eserde emeği geçen herkesi yürekten tebrik ediyorum" diye konuştu.

Hatıra para iki yıl süreyle tedavülde olacak
AK Parti Erzurum Milletvekili Selami Altınok ve Erzurum Vali Vekili Ahmet Özdemir’de törende birer konuşma yaparak Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü’ne teşekkür ettiler. Erzurum Ulu Camii/ Camiler Serisi No:5 Gümüş (Okside) Hatıra Parası Gümüş olarak hazırlandı. Hatıra parası, iki yıl süreyle, Dikilitaş Mahallesi Yenidoğan Sokak No:55 Beşiktaş/İSTANBUL adresinde bulunan Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü Mağazasında ve E-mağazada satışa sunuldu. Hatıra paranın satış miktarı, satışa çıktığı günden itibaren 1 ay boyunca, her bir kişi için 1 adet olarak sınırlandırıldı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor, kulüp lisansı almaya hak kazandı


Van Spor

Yeşilay Türkiye Rafting Şampiyonası ve Milli Takım Seçme Yarışları başladı


Van Spor

Kars 36 Spor U16 Takımı Türkiye Şampiyonası için Bingöl yolunda


Van Spor

Kars’ı gururlandıran başarı: Şampiyon takım yarı finalde


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri etkisi


Van Spor

ETÜ’lü Bingül kardeşler, Zihinsel Engelliler Dünya Kayak Şampiyonası’nda 6 madalya kazandı


Van Spor

Nesine 2. Lig: Elazığspor: 3 - Beykoz Anadolu: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor: 5 - Kahramanmaraş İstiklal Spor: 1


Van Spor

Bulanık’ta gençler spora kazandırılıyor


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 3 - Osmaniyespor: 2


Van Spor

Meşaleler Dadaşların özel gururları için yandı


Van Spor

Erzurum, Avrupa’nın en prestijli üniversite spor organizasyonuna ev sahipliği yapacak


Van Spor

AK Parti’den bin taraftara maç bileti hediyesi


Van Spor

Erzurum "Spor Şehri" unvanı ve tesis vizyonu ile EUSA 2028’e ev sahipliği yapacak


Van Spor

Elazığspor 59 yaşında


Van Spor

Başkan Sekmen; "Erzurum sadece kışın değil, sporun, gençliğin ve geleceğin de merkezi"


Van Spor

EUSA 2028, Erzurum’da düzenlenecek


Van Spor

Ova Beyleri tribünlerden süresiz çekildiğini açıkladı


Van Spor

Muş’ta futbol antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor hata yapmak istemiyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un 26. hafta konuğu Osmaniyespor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ