Erzurum polisinden sahte para uyarısı

Erzurum polisinden sahte para uyarısı

Asayiş 9.06.2024 10:41:54 0
Erzurum polisinden sahte para uyarısı
Tarih: 09.06.2024 10:41
Erzurum’da polis yaklaşan Kurban Bayram öncesi vatandaşları sahte para ve kurban alımı konularında uyardı, vatandaşlara, sahte paranın gerçeğinden nasıl ayırt edileceğini gösterdi.
Erzurum Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü personellerince, Doğu Anadolu canlı hayvan pazarında vatandaşlara sahte para ve dolandırıcılık konusunda bilgilendirmeler yapıldı.
Yapılan uyarılarda kurban alım ve satışı yapacak vatandaşların dikkat edilmesi gereken hususlar sıralandı. Polis, vatandaşların kurbanlık alışverişini, mümkün olduğunca belediyeler tarafından belirlenmiş hayvan pazarlarında satış için izin almış ve yer verilmiş olan kişilerle yapılmasını belirterek, “İnternet üzerinden bedelinin çok altında kurbanlık satışı yapan sitelerden alışveriş yapmayın. Satışı yapılan hayvanı görmediğiniz halde, parayı sizden alarak kurbanlık hayvanı ikametinize getireceğini söyleyen kişilere inanmayın. Kurban satış yerlerinde para akışının yoğun olmasından dolayı yankesicilik, kapkaç, dolandırıcılık olaylarına karşı duyarlı bulunun. Alışveriş esnasında büyükbaş hayvan alırken, bu hayvana ait pasaporta, küçükbaş hayvanın kulak küpesine dikkat edin. Her türlü şüpheli durumu, zaman kaybetmeden 112 acil durum hattını arayarak polise bildirin.” dedi.
Erzurum’da polisi hayvan pazarında "sahte para" uyarısında bulunurken, Kurban Bayramı öncesinde vatandaşlara, sahte paranın gerçeğinden nasıl ayırt edileceğini gösterdi. Erzurum İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, aynı zamanda Doğu Anadolu Canlı Hayvan Pazarı’nda broşür dağıttı.

Haber Kaynak : İHA
Anahtar Kelimeler: erzurum polisinden sahte para uyarısı
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem