Erzurum Kültür Yolu Festivali’nde Cağ Kebabı satış rekoru kırdı

Erzurum Kültür Yolu Festivali’nde Cağ Kebabı satış rekoru kırdı

Genel 25.08.2025 12:49:01 0
Erzurum Kültür Yolu Festivali’nde Cağ Kebabı satış rekoru kırdı
Tarih: 25.08.2025 12:49 Güncelleme: 25.08.2025 12:49
Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali’ne bu yıl üçüncü kez ev sahipliği yapan Erzurum’da ziyaretçi yoğunluğu yaşandı. Festival süresince şehrin otel ve restoranlarında doluluk oranı artarken yerli esnaf yaşanan ekonomik hareketlilikten memnun kaldı.
Erzurum’da Türkiye Kültür Yolu Festivali kapsamında 16-24 Ağustos tarihlerinde 9 gün süresince 40 farklı noktada yaklaşık 400 etkinlik düzenlendi. Festival kapsamında otellerde doluluk oranları artarken, esnaf da şehirdeki hareketlilikten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bu yıl üçüncü kez Erzurum’da düzenlenen festivalin kent ekonomisine büyük katkı sağladığı vurgulandı.
Erzurum Kültür Yolu Festivali’nde gastronomi değerlerini tanıtmak amacıyla, birbirinden ünlü şefler Erzurum’da belirlenen 12 lezzet noktasında yöresel yemekler yaptı. Coğrafi işaretli ürünler başta olmak üzere, kentte unutulmaya yüz tutmuş pek çok geleneksel lezzet de misafirlerle buluştu.
Gel Gör Cağ Kebap Salonu sahibi Şakir Aktaş, "Festival dolu geçti. Yakın bölgelerden yerli turistler de geliyor" diye konuştu.
Tatlıcı Selami Atiş, "Festivalden dolayı iş yerimizin yoğunluğu epey arttı. Yüzde 50’lik bir artış oldu. Özellikle şehir dışından yoğun sipariş aldık" ifadelerini kullandı.
Koç Cağ Kebap’ın sahibi Fatih Koç, "Festival iyi geçiyor. Yüzde 90 oranında doluluğumuz var. Erzurum hiç bu kadar kalabalık olmamıştı. Kars’tan, Erzincan’dan Ağrı’dan gelenler var. Herkese faydası var" dedi.
Anadolu su böreği işletme sahibi Serkan Akköse, "Şehrin her tarafında bir müzik sesi geliyor. İnsanların yüzü gülüyor. İş yerimiz dolup taşıyor. Normal kapasitemizin iki katı çalışıyoruz. Vardiyalarımızı artırdık. Kapanış saatlerimizi uzattık" diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Dev Derbide Zafer Galatasaray'ın: Beşiktaş 0-1 Mağlup Oldu


Van Spor

Erzurumspor FK-Manisaspor FK maçının ardından


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 1 - Erciyes 38 FSK: 1


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 2 - Niğde Belediye Spor: 1


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 8 - Manisa FK: 1


Van Spor

Başkan Sekmen’e Erzurum temalı forma


Van Spor

Yeşilyurtspor Teknik Direktörü Murat Yıldırım: "Takım henüz yüzde 60 seviyesinde"


Van Spor

Tahkim Kurulu’ndan 24Erzincanspor dosyalarında karar


Van Spor

Dünya’nın yıldızları Palandöken’de yarışıyor


Van Spor

ETÜ’lü Damla Köse Avrupa Şampiyonasında altın madalya kazandı


Van Spor

Erzurum’da FIS SBX Snowboard Dünya Kupası heyecanı


Van Spor

TFF Futsal Ligi Tatvan Etabı devam ediyor


Van Spor

Iğdır’da öğrenciler floor curling ile tanışıyor


Van Spor

Spor Köyü atletizm pisti inşaatına başlandı


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Erzurumspor: 4 - Keçiörengücü: 2


Van Spor

Muş’ta karate antrenmanları hız kesmeden sürüyor


Van Spor

ETÜ 2026 kış oyunlarının şampiyonu oldu


Van Spor

Oltu’ya dev yatırım: Modern spor salonu için imzalar atıldı


Van Spor

Elazığspor’dan seremoni açıklaması


Van Spor

Kars 36 Spor Başkanı Osman Yaşar Uluman görevi bıraktı


Van Spor

24Erzincanspor ailesi iftar sofrasında buluştu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ