Erzurum Kent Konseyi’nden 17 Ağustos Depremi yıldönümü mesajı:

Erzurum Kent Konseyi’nden 17 Ağustos Depremi yıldönümü mesajı:

Genel 17.08.2025 20:23:14 0
Erzurum Kent Konseyi’nden 17 Ağustos Depremi yıldönümü mesajı:
Tarih: 17.08.2025 20:23 Güncelleme: 17.08.2025 20:23
Erzurum Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Tanfer, 17 Ağustos 1999 yılında meydana gelen ve yıkımlara sebep olan Büyük Marmara Depremi’nin 26. Yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Kent Konseyi Başkanı Tanfer, şehir planlaması ve yapı standartlarının belirlenmesinde Türkiye genelinde deprem riskinin her zaman göz önünde bulundurulması gerektiğine dikkat çekerek, ’Büyük acıdan ders çıkarmamız gerekmektedir. Deprem değil ihmal öldürüyor. Doğru ve planlı şehirleşmeye önem verelim’’ dedi.
Deprem gerçeğinin en derinden hissedildiği tarihlerden biri olarak kayıtlara geçen Marmara Depremi’nin hafızalarda hala tazeliğini koruğunu açıklayan Başkan Tanfer, mesajında şu ifadelere yer verdi: "17 Ağustos 1999 gece 03:02’de belki de dünyanın en uzun 45 saniyesi yaşandı ve Marmara Bölgesi’nin doğusunda, merkez üssü Gölcük, aletsel büyüklüğü ise 7,4 olarak ölçülen yıkıcı bir deprem yaşadık. Kocaeli başta olmak üzere İstanbul’un batısı, Sakarya ve Düzce’de ağır yıkımlara neden olan, hayatları temelinden değiştiren bu afetin ardından yakınlarımızı, hemşerilerimizi kaybettiğimiz bir sabaha uyandık.
Bu büyük acı hala dün gibi hafızalarımızda acımızı yeniliyor. Bugün üzerinden 26 yıl geçen depremde yaşananları unutmadık. 26 yıl önce meydana gelen, binlerce vatandaşımızın yaşamını yitirmesine ve on binlerce vatandaşımızın da yaralanmasına yol açan Marmara depremi, milletimizin yaşadığı en acı felaketlerden biri olarak tarihteki yerini almıştır.
’’Doğru ve planlı şehirleşmeye önem verelim’’
Yaşadığımız yüzyılın bilimsel verileri ışığında sahip olduğumuz bilgi, birikim ve teknolojinin imkanlarını kullanarak tedbirlerimizi almamız, kurumlarımız ve vatandaşlarımızla bir bütünlük içerisinde her zaman depreme hazırlıklı olmamız ve yaşanan bu büyük acıdan ders çıkarmamız gerekmektedir. Bu gerekçelerle zemine uygun yapılaşma, doğru ve planlı şehirleşme doğal afet zararlarını en aza indirgeyen başlıca unsurlardır diyoruz. Depremin bize gösterdiği gerçekleri gördük. 17 Ağustos Marmara depreminin ardından devletiyle el ele vererek örnek davranış sergileyen aziz milletimiz, sönen umutları yeniden canlandırmış ve çok kısa sürede toparlanmayı başarmıştır.
"Deprem değil, ihmal öldürür’
’’ Unutulmaması gereken; deprem değil, hatalı, malzemesi çalınmış, denetlenmemiş binanın öldürdüğüdür. Erzurum Kent Konseyi Kurulumuz adına bu vesile ile binlerce vatandaşımızın hayatını kaybettiği depremin 26’ncı yıl dönümünde felaketten etkilenen tüm kardeşlerime geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, deprem şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Allah, bizlere bir daha böyle bir acı yaşatmasın, ülkemizi, milletimizi ve devletimizi her türlü afetten muhafaza eylesin."
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Galatasaray, Liverpool’u konuk edecek


Van Spor

Elazığspor: "Hakem maçın gidişatını tamamen değiştirmiştir"


Van Spor

Hakkarili Zehra Özdemir dünya 6’ncısı oldu


Van Spor

Plaj futbolu Adilcevaz etabı sona erdi


Van Spor

Erzincan’da "Avrupa Spor Haftası" pedallarla kutlandı


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu badmintonda şampiyon oldu


Van Spor

Konyaspor, Başakşehir'i Sahanında Devirdi: 2-1'lik Galibiyetin Ardındaki Dramatik Anlar


Van Spor

Kadıköy'de Fırtına Gibi Başlangıç: Fenerbahçe Öne Geçti!


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Batman Petrolspor: 2


Van Spor

Yüksekovalı kayakçılar can güvenliği olmayan yollarda ter döküyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor berabere kaldı


Van Spor

Genç Yıldız Arda Güler, Madrid Derbisinde Rüzgar Gibi Esti: 11 Dakikada Gol ve Asist


Van Spor

Elazığlı sporcular milli takım seçmelerine davet edildi


Van Spor

Ağrı’da Avrupa Spor Haftası etkinlikleri düzenlendi


Van Spor

Avrupa Cross Snowboard Yarışları 2026’da Erzincan’da!


Van Spor

Galatasaray’dan ligde üst üste 15. galibiyet


Van Spor

Vali Hatipoğlu, başarılı gençlerle bir araya geldi


Van Spor

Speed Skating spor kulübü yönetiminden Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Sporla yükselen şehir Erzincan!


Van Spor

Teknik Direktör Gül, "Eksiklerimizi biliyoruz ve kendi içimizde analiz edip düzeltmek için yoğun çalışıyoruz"


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den okullara spor malzemesi desteği


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ