Erzurum Devlet Tiyatrosunda oyun zamanı

Erzurum Devlet Tiyatrosunda oyun zamanı

Kültür Sanat 21.12.2022 18:11:02 0
Erzurum Devlet Tiyatrosunda oyun zamanı
Tarih: 21.12.2022 18:11 Güncelleme: 21.12.2022 18:11
Erzurum Devlet Tiyatrosu 2022-2023 Tiyatro sezonuna yeni bir oyunla merhaba diyecek. 25. yılını kutlayan Erzurum Devlet Tiyatrosu, “Hiç kimsenin öyküsü” adlı oyun ile tiyatro severler ile buluşmaya hazırlanıyor.

Baki Erdi Mamikoğlu’nun yazdığı oyunun yönetmenliğini Levent Aras ve yönetmen yardımcılığını Yavuz Topçuoğlu yapacak. Oyunda Levent Aras ve Cengiz Toraman rol alıyor. Oyun güçlü yapısıyla seyirciyi derinden etkileyen bir izlekte olayları anlatıyor. Erzurum Devlet Tiyatrosu Oyuncularından Cengiz Toraman, "Oyun savaştan dönen iki askerin karşılaşması ile başlıyor. Bir çeşit hem kendileri hem de birbirleriyle hesaplaşmasına dönüşüyor. Bu oyunda beni en çok etkileyen nokta şurası oldu, her birimizin içinde var olan çeşitli kötü ve iyi duyguların ortaya çıkması, hesaplaşılması, insan hayatındaki önemi ve değeri, savaşın getirdiği zorluklarla insanların yüzleşmesi, bunun getirdiği mücadele. Bu oyun hem gerilimi hem kendi içindeki ölçülü güldürüsü ve mizahıyla çok içimize sinen bir çalışma oldu. Ben oyuncu olarak bu oyunda olmaktan çok mutluyum. Bütün Erzurumlu tiyatro severleri oyunumuza bekliyorum’’ dedi.

Oyunun yönetmeni Levent Aras ise “Erzurum Devlet Tiyatrosu 25’inci yılını kutluyor. Erzurum Devlet Tiyatrosunun bu sezon 3’üncü oyunu. Bu sene dünyada da savaş olduğu için biz de sanatçı kimliğimizle savaşın topyekün bir çılgınlık olduğunu, savaşın insanlık tarihi için oldukça gereksiz olduğunu vurulamaya çalıştık bu oyunda. Bu oyun topyekün savaş denen çılgınlığa iki karşıt tarafta savaşmış askerin gözünden bakıyor. Savaşın insan psikolojisindeki etkisini göstermeye çalıştık. Biraz sinematografik düşündük arkada gördüğünüz gibi hem dekor uygulamada, hem kostüm uygulamada, hem müzikte ve oyunculuk tarzımızda da bir imza atalım dedik. Erzurum seyircisini bu anlamda 65 dakika süren sinema filmi izlermiş gibi başlayıp biten, seyirciyi de o atmosfere sokan bir oyun bekliyor. Erzurum Devlet Tiyatrosu hazır, Erzurum seyircisi de hazırsa biz 22 Aralık Perşembe günü saat 19:30’da kıymetli seyircilerimizle buluşmak için çok heyecanlıyız” şeklinde konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Avrupa Kış Sporları Haftası etkinlikleri Hakkâri’de düzenlendi


Van Spor

Bingöllü sporcular 8 madalya kazandı


Van Spor

Galatasaray, Rams Park'ta Fırtına Gibi Esti: Kayserispor'u 4-0 Mağlup Etti!


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da "Murat Yıldırım" dönemi başladı


Van Spor

Burak Altıparmak Elazığspor’da


Van Spor

Iğdır FK - Antalyaspor maçının ardından


Van Spor

Erzincanlı halterci Özbay Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 6 - Antalyaspor: 0


Van Spor

Satrançta Elazığ gururu: Türkiye şampiyonu ve milli davetler


Van Spor

Ergan Dağı’nda Minikler Festivali ödül töreni düzenlendi


Van Spor

Erzincanlı karateciler Türkiye Yıldızlar Ligi finallerinden 5 madalya ile döndü


Van Spor

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ