Erzurum Çölyak Derneği’ne Glutensiz yemek yarışmasında üçüncülük ödülü

Erzurum Çölyak Derneği’ne Glutensiz yemek yarışmasında üçüncülük ödülü

Genel 9.05.2025 09:23:00 0
Erzurum Çölyak Derneği’ne Glutensiz yemek yarışmasında üçüncülük ödülü
Tarih: 09.05.2025 09:23 Güncelleme: 09.05.2025 09:23
9 Mayıs Dünya Çölyaklılar Günü kapsamında Gebze Belediyesi ve Kocaeli Çayırova Glutensiz Yaşam Derneği ev sahipliğinde düzenlenen "Ulusal Glutensiz Yemek Yarışması"nda Erzurum Çölyak Yaşam Derneği büyük bir başarıya imza attı. Dernek Başkanı Atike Buliç’in glutensiz yemeğiyle katıldığı yarışmada Erzurum ekibi 3.’lük ödülüne layık görüldü.
Etkinliğe Erzurum Çölyak Yaşam Derneği Başkanı Atike Buliç’in yanı sıra çölyak gönüllüsü Avukat Eyşan Esra Yılmaz, Erzurum Kadınlar Derneği Başkanı Zekiye Çomaklı ve Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ Genel Müdürü Muharrem Aksu da katılım sağladı. Yarışmanın jüri üyeleri arasında ise Yeşilay Kadın Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Derya Öcal yer aldı.
Türkiye’nin farklı bölgelerinden gelen çölyak dernekleri, kurum ve kuruluşların da hazır bulunduğu etkinlikte çölyak hastalığına ilişkin konular ele alındı, dernekler arasında bilgi ve deneyim paylaşımı gerçekleştirildi.
Yarışma sonrası duygularını paylaşan Dernek Başkanı Atike Buliç, "Bu ödül, sadece bir yemek başarısı değil; çölyak hastalarının yaşam mücadelesine dikkat çekmenin ve glutensiz beslenmenin önemini vurgulamanın da bir yolu oldu. Erzurum olarak sesimizi duyurmak ve farkındalık oluşturmak bizim için çok kıymetliydi. Bu tür etkinliklerin çoğalmasını temenni ediyoruz. Ayrıca etkinliğimize katılarak bizi yalnız bırakmayan Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ Genel Müdürü Muharrem Aksu’ya ve destekleri için Erzurum Büyükşehir Belediyemize gönülden teşekkür ederiz" ifadelerini kullandı.
Erzurum Çölyak Yaşam Derneği, 9 Mayıs Dünya Çölyaklılar Günü’nün etkinliklerle anılmasının toplumsal farkındalık açısından büyük önem taşıdığını belirterek, bu konudaki duyarlılıklarını sürdüreceklerini ifade etti.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Milli basketbolcu Melissa Vargas ehliyetini Malatya’dan aldı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 0 - Bucaspor 1928: 1


Van Spor

Bitlis 1916 Futbol Spor Kulübü namağlup yoluna devam ediyor


Van Spor

BAL 2. Grupta Malatyaspor: 1 - Viranşehir Belediyespor: 3


Van Spor

Yeni Malatyaspor sezonu kapattı


Van Spor

Özlem Melek Korkmaz dünya şampiyonu


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 5 - Yeni Mersin İdman Yurdu: 0


Van Spor

Serkan Özbalta: "Özlediğimiz bir galibiyetti"


Van Spor

Mustafa Alper Avcı: "Kırılgan bir yapıya sahibiz"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - İstanbulspor: 0


Van Spor

Olimpiyatlarda Elazığ’ın gururları


Van Spor

Hakkari’de Yıldız Kızlar Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Ağrı 1970 Spor Kulübü, eksik kadroyla Silifke deplasmanında


Van Spor

Olimpiyat fatihi çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığ’da voleybol müsabakaları tamamlandı


Van Spor

Aslan, Avrupa'da yara aldı! Union Saint-Gilloise engelini aşamadı


Van Spor

Bilek Güreşi İl Birinciliği Yarışması nefes kesti


Van Spor

Korkut’ta okçuluk kurslarına yoğun ilgi


Van Spor

Geleceğin buz hokeycileri ilk adımlarını attı


Van Spor

Elazığspor İstanbul’a gitti


Van Spor

Milli takım kampından Elazığ’a gurur mesajı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ