Erzurum Büyükşehir Belediyesi ‘Kadın Dostu Kentler Projesi’nin üçüncü fazında

Erzurum Büyükşehir Belediyesi ‘Kadın Dostu Kentler Projesi’nin üçüncü fazında

Kültür Sanat 22.10.2025 13:20:58 0
Erzurum Büyükşehir Belediyesi ‘Kadın Dostu Kentler Projesi’nin üçüncü fazında
Tarih: 22.10.2025 13:20 Güncelleme: 22.10.2025 13:20
ERZURUM (İHA) – Erzurum Büyükşehir Belediyesi, kadınların ve engelli bireylerin hayatın her alanında güçlenmesini hedefleyen Kadın Dostu Kentler Projesi’nin üçüncü fazında yer aldı.
T.C. Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı koordinasyonunda, Avrupa Birliği’nin finansal desteği, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA) liderliği ve Türkiye Belediyeler Birliği ortaklığıyla yürütülen projenin Ankara’daki paydaş toplantısına; Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Zafer Aynalı, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ergün Engin ve Aile ve Engelli Hizmetleri Müdürü Mahmut Temel katılım sağladı. Konu ile ilgili Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, "Kadınların ve özel gereksinimli bireylerin daha güçlü, daha eşit ve daha erişilebilir bir şehir yaşamına katılımını desteklemeye devam ediyoruz" denildi.
Kadın Dostu Kentler Projesi nedir?
Kadın Dostu Kentler; kadınlar ve kız çocukları başta olmak üzere, yaşı, cinsiyeti, kökeni, fiziki, ekonomik ya da sosyal koşulları farketmeksizin kentte yaşayan herkesin hak ve ihtiyaçlarının gözetildiği ve güven içinde yaşadığı kapsayıcı yaşam alanları olarak tanımlanıyor. Kadın Dostu Kentler, bütün kent sakinlerinin; sağlık, eğitim ve sosyal hizmetler başta olmak üzere, altyapı ulaşım gibi kentsel hizmetlerden, istihdama tüm temel hak ve hizmetlere eşit, güvenli ve engelsiz şekilde erişebilmesini ve her alanda kadın-erkek eşitliğini esas alarak planlama, programlama, karar alma ve uygulama süreçlerine kadınların etkin şekilde katılabilmesini hedefliyor. Türkiye’de kadınların hayatın her alanında güçlenmesini destekleyen Kadın Dostu Kentler Programı’nın üçüncü fazı, T.C. Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı koordinasyonunda, Avrupa Birliği’nin finansal desteği, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA) liderliği ve Türkiye Belediyeler Birliği ortaklığında 2024 yılı sonunda başladı. Bu fazda Türkiye genelinde 25 kent belediyesi ve bu kentlerde faaliyet gösteren toplam 100’den fazla sivil toplum kuruluşu, katılımcı yerel yönetişim, eşitlik odaklı hizmet sunumu ve kurumsal dönüşüm süreçlerine birlikte yön veriyor.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Öğretmenler arası futbol turnuvası başladı


Van Spor

Erzurumşehir Spor Kulübü’nden önemli başarı


Van Spor

Milli badmintoncular Erçetin ve İnci’den Guwahati Masters’ta bronz madalya


Van Spor

Siverek Belediyesi, Ağrı kadın futbolcularının konaklama masraflarını üstlendi


Van Spor

Yeni Malatyaspor sahaya 7 oyuncu ile çıktı, maç oynanmadı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da bahis soruşturmasından 10 futbolcu ceza aldı


Van Spor

Galatasaray, Samsunspor'u Osimhen ile Fırtınalı Maçta 3-2 Devirdi! Liderlik Peşinde!


Van Spor

Yeşilyurtspor-Silifke Belediye Spor maçının hakemi belli oldu


Van Spor

Kars 36 Spor, Bitlis 1916 Spor maçının hakemleri belli oldu


Van Spor

Yeni Malatyaspor’un 3 puanı silindi


Van Spor

Genç’e 750 kişilik yeni spor salonu


Van Spor

Elazığ paletli yüzme yarışlarında dünya 3.’sü oldu


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi resmen başladı


Van Spor

25 Mart Spor Kulübü için tek yürek oldu


Van Spor

24Erzincanspor’da mali kriz büyüyor: Futbolcular alacakları için dava açtı


Van Spor

Genç sporcular sahada: Voleybol İl Birinciliği finali devam ediyor


Van Spor

Maça çıkmayan Yeni Malatyaspor, PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Ağrı Gençlik Merkezi’nden anlamlı buluşma


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi


Van Spor

Bitlis 1916’dan dikkat çeken performans


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ