Erzurum 20. İşitme Engelliler Kış Olimpiyat Oyunları’nda ilk madalyalar verildi

Erzurum 20. İşitme Engelliler Kış Olimpiyat Oyunları’nda ilk madalyalar verildi

Van Spor 3.03.2024 18:31:10 0
Erzurum 20. İşitme Engelliler Kış Olimpiyat Oyunları’nda ilk madalyalar verildi
Tarih: 03.03.2024 18:31 Güncelleme: 03.03.2024 18:31
Erzurum’da düzenlenen 20. İşitme Engelliler Kış Olimpiyat Oyunları’nın ilk madalya törenine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ta katıldı.
20. İşitme Engelliler Kış Olimpiyat Oyunları satranç, alp disiplini, curling, snowboard, futsal ve kayaklı koşu olmak üzere 6 branşta madalya mücadelesine sahne olacak ve olimpiyatlar 12 Mart’ta sona erecek. Türkiye’nin ilk kez ev sahipliği yaptığı 20. İşitme Engelliler Kış Olimpiyatları’nın (Deaflympics) madalya töreni Erzurum Havuzbaşı Kent Meydanı’nda gerçekleşti. Madalya törenine; Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş , Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Zafer Tarıkdaroğlu , AK Parti İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu, ICSD Başkanı Dr. Adam Kosa, Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Kerim Vural, sporcular, yöneticiler ve vatandaşlar katıldı.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Türkiye ve Erzurum açısından önemli bir spor organizasyonu olan 20. İşitme Engelliler Kış Olimpiyatları’nda tüm sporculara başarı dilerken, “Erzurum böylesine önemli bir organizasyona ev sahipliği yaparak bizi mutlu etmektedir. İnşallah bizim sporcularımızda başarı göstererek gururlandıracaktır. Ev sahipliği yaptığı için öncelikle Erzurum Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etmek istiyorum. Gerçekten bu sene 1026 sporcumuzla rekor seviyede katılımla, 36 ülkeden katılım sağlanmıştır. Ülkemizden de altmış beş sporcumuzla bu olimpiyatlara katıldık. Bugün madalya alan her bir arkadaşımızı, her bir sporcumuzu tebrik etmek istiyorum. İşitme engelli sporcularımızın bu büyük başarıları bizleri mutlu ediyor” dedi.
Dünyanın en büyük organizasyonlarından biri olan İşitme Engelliler Kış Olimpiyat Oyunları’na 36 ülkeden 598 sporcu katılım gösterdi. Toplam katılımcı sayısı ise 1007 oldu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Teknik Direktör Çağlayan: "Bir galibiyet serisi yakalayıp, üstleri zorlamamız lazım"


Van Spor

Elazığspor’da Kaleci Muammer sözleşmesini feshetti


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’un milli gururları Başkan Taşkın’ı ziyaret etti


Van Spor

Kaymakam Uzun, Türkiye şampiyonunu ziyaret etti


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklara ara verilmedi


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - Kırklarelispor: 0


Van Spor

Yeşilyurt Belediyesi Yaşam ve Spor Merkezi’nde kayıtlar başladı


Van Spor

Uçan Türkler, Milano Cortina 2026 Kış Olimpiyatları yolunda


Van Spor

Çıldır Gölü’nde paraşütle uçma heyecanı yaşandı


Van Spor

Doğu Anadolu’da büyük başarı: 12 sporcu, 12 madalya


Van Spor

Muşlu sporculardan Muaythai Bölge Şampiyonası’nda büyük başarı


Van Spor

Hakkarili dağcı Kilimanjaro zirvesinde


Van Spor

Elazığlı sporcu Yıldırım milli takım kampına davet edildi


Van Spor

Elazığspor 21 futbolcuyla İstanbul’a gidiyor


Van Spor

Elazığ 1. Amatör kümede 3 takım play-offu garantiledi


Van Spor

Kocaman: "Malatya Yeşilyurtspor’u hak ettiği yerlere taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz"


Van Spor

Malatya, Muay Thai Şampiyonası’ndan 25 madalyayla döndü


Van Spor

Hakkari, kış turizmi ve kayakta yükselişte


Van Spor

Yıldız Kadınlar Voleybol İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Fenerbahçe, Göztepe'ye Yenilmezlik İstatistiğini Evinde Kaybetti! Şampiyonluk Yolunda Kritik Puan Erozyonu


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0 - 12 Bingöl Spor: 1


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ