Erzincanlı güreşçi çıktığı ilk resmi maçta Türkiye ikincisi oldu

Erzincanlı güreşçi çıktığı ilk resmi maçta Türkiye ikincisi oldu

Van Spor 25.07.2023 10:24:09 0
Erzincanlı güreşçi çıktığı ilk resmi maçta Türkiye ikincisi oldu
Tarih: 25.07.2023 10:24 Güncelleme: 25.07.2023 10:24
Türkiye Güreş Federasyonu tarafından düzenlenen Seyit Hışırlı U11-U13 Grekoromen Türkiye Güreş Şampiyonasında Erzincanlı güreşçi Ulubey Sarıçiçek, çıktığı ilk resmi müsabakasında Türkiye ikincisi oldu.
Seyit Hışırlı U11-U13 Grekoromen Türkiye Güreş Şampiyonası Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile Şanlıurfa Valiliğinin ev sahipliğinde 11 Nisan Spor Salonunda yapıldı. 850 sporcunun minderde kıyasıya mücadele verdiği grekoromen güreş şampiyonası zevkli ve çekişmeli maçlara sahne oldu.
Şampiyonaya Erzincan Gençlik Spor Kulübünden katılan Ulubey Sarıçiçek, 3 rakibini yenerek final maçı yapmaya hak kazandı. Finalde Samsunlu rakibine 5-4 yenilen Sarıçiçek Türkiye ikincisi oldu.
Antrenörleri Erol Demir, Serdar Aydemir ve Mehmet Çetin nezaretinde şampiyonaya hazırlanan Ulubey Sarıçiçek’in bu başarısı Erzincan’da takdirle karşılandı.
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde güreş antrenörü olan Erol Demir yaptığı konuşmada, “Güreş antrenmanlarımıza her gün devam ediyoruz. 12-18 yaş grupları arasında sporcularımızı çalıştırıyoruz. Yakın tarihte de Şanlıurfa’ya müsabakalara gittik. 11-13 yaş grubunun grekoromen güreş müsabakası Türkiye şampiyonasıydı. Sporcularımızdan Ulubey Sarıçiçek Türkiye 2’ncisi oldu. İlk defa katılmıştı, Türkiye şampiyonasına. İlk resmi müsabakasında Türkiye 2’nciliği elde etti. Erzincan adına güzel bir başarıya imza attı. Antrenmanlarımız disiplinli bir şekilde devam ediyor” dedi.
Profesyonel güreş sporcusu olan, Ulubey Sarıçiçek’in babası aynı zamanda Erzincanlı işadamı Serhat Sarıçiçek ise, oğlunun her zaman destekçisi olacağını ifade ederek, “Ben de yaklaşık 20 yıldır güreş sporunu içerisindeyim. En büyük hayalim oğlumun da güreşçi olmasıydı. Küçüklüğünde de güreşe ilgili olduğunu hissettik ve geçen yıldan beri aktif olarak antrenmanlara başlattık. 1 yıldır da düzenli ve istikrarlı bir şekilde çalıştı. 1 yılını tamamladıktan sonra da Şanlıurfa ilinde yapılan U 11-13 Türkiye Grekoromen Güreş Şampiyonasında 44 kiloda Ulubey Sarıçiçek çok güzel maçlar çıkararak Türkiye 2’ncisi oldu. Şimdi seneye olacak maçlara hazırlanmaya başladılar. Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nün burada eğitimleri çok güzel. Güreşe ve güreşçiye sahip çıkıyorlar. Ulubey de kendine inanıyor, biz de ona güveniyoruz” diye konuştu.
Ulubey Sarıçiçek de, hedefinin Türk Bayrağı’nı dünyada dalgalandırmak olduğunu söyleyerek, “10 yaşında güreşe başladım. 11 yaşındayım. Babam sayesinde güreşe başladım. Küçük yaşımdan beri güreşe ilgi duyuyorum. Çıktığım ilk resmi maçta Türkiye 2’ncisi oldum. Şanlıurfa’da U 11 U 13’de derece yaptım, Türkiye 2’ncisi oldum. İnşallah bir sonra ki yıllarda da Avrupa’da olimpiyatlarda ve dünyada derece yapmayı planlıyorum. Türk Bayrağı’nı göklerde dalgalandırmayı düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran Gözaltında: Saç Örneklerinde Uyuşturucu Pozitif Çıktı


Van Spor

Muşspor’dan golcü transferi


Van Spor

24 Erzincanspor’da denetim süreci bakanlık aşamasında


Van Spor

Iğdır FK - Aliağa FK maçının ardından


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 2 - Aliağa FK: 2


Van Spor

Malatya’da badminton ve futsal il şampiyonları kupalarını aldı


Van Spor

Fenerbahçe, 20 Yıl Sonra Bir İlki Başardı: Süper Lig'in İlk Yarısını Namağlup Kapattı!


Van Spor

Elazığlı Elif Reyyan eskrimde Türkiye şampiyonu


Van Spor

Fenerbahçe'ye 90+1 darbesi! Beşiktaş, Kadıköy'de uçuşa geçti


Van Spor

Elazığspor’da kaleci Muammer’e kulüp bulması için izin verildi


Van Spor

Dostluk Maçı: Elazığspor U16: 2 - Beşiktaş U16: 1


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a top toplayıcı cezası


Van Spor

Sarıkamış’ta Uluslararası FIS Sarıkamış Cup başladı


Van Spor

Sokak basketbolu Hakkâri’de nefes kesti


Van Spor

Hakkâri’de kurumlar arası basketbol heyecanı başladı


Van Spor

Tarihi 7 Gollü Düello! Gençlerbirliği, Trabzonspor'u 4-3 Mağlup Etti


Van Spor

Erzincan, Siyah Kuşak ve Dan Terfi Sınavına ev sahipliği yaptı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - İskenderunspor: 3


Van Spor

25 Mart Spor liderlik koltuğuna oturdu


Van Spor

Elazığlı sporcu Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ