Erzincan’da tam otomatik tesislerde üretilen yumurtalar tarıma değer katıyor

Erzincan’da tam otomatik tesislerde üretilen yumurtalar tarıma değer katıyor

Genel 7.08.2024 08:52:15 0
Erzincan’da tam otomatik tesislerde üretilen yumurtalar tarıma değer katıyor
Tarih: 07.08.2024 08:52 Güncelleme: 07.08.2024 08:52
Erzincan’da 48 bin adet yumurta tavuğu ile üretim yapılan modern tesislerde tüm işlemler otomatik sistemlerle yürütülüyor.
Tarımsal üretim noktasında her geçen gün çıtayı yükselten Erzincan; büyükbaş hayvancılıktan arıcılığa, küçükbaş hayvancılıktan su ürünlerine, tavukçuluktan tarla ürünlerine, seracılıktan meyveciliğe kadar tarımın tüm alt sektörleri başarıyla üretmeye devam ediyor.
Sağlıklı, güvenli ve bilinçli üretim noktasında emin adımlarla ilerleyen Erzincan’da son yıllarda yumurta sektörüne de yatırımlar sürüyor. Erzincan Merkeze bağlı Oğlaktepe Köyü’nde kurulan modern işletmede üretilen yumurtalar Erzincan halkının beğenisine sunuluyor. Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından sağlanan IPARD destekleri ile kurulan ve yumurta üretimi yapılan tesisler tam otomasyona sahip. 48 bin adet yumurta tavuğu ile üretim yapılan tesislerde yemleme, aydınlatma, havalandırma gibi tüm işlemlerin otomatik sistemlerle yürütüldüğü tesisler, Erzincan’da tarıma değer katıyor.
Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürü Murat Şahin, TKDK hibe desteği ile kurulan tesisi ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Günde 24 bin adet yumurta üretilen tesislerde üretim yapan çiftlik yetkililerine teşekkür eden İl Müdürü Murat Şahin, bu tür modern tesislerin Erzincan’a değer kattığını kaydetti. Yumurta üretimi konusunda tesis yetkilisi Ethem Kayaoğlu’ndan bilgi alan İl Müdürü Şahin, “Erzincan tarımın tüm alanlarında üretmeye devam ediyor. Sık sık işletmelerimizi ziyaret ederek onların istek ve taleplerini dinliyoruz. Erzincan’da tarımsal üretim yapan, tarıma değer katan her firma, her birey bizim için çok değerli. İnşallah hep birlikte el ele vererek Erzincan tarımını çok daha iyi yerlere taşıyacağız. Erzincan olarak ülkemiz ve milletimiz için üretmeye devam edeceğiz” diye konuştu.
Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürü Murat Şahin’in ziyaretlerinden çok memnun kaldıklarını ifade eden Tesis Yetkilisi Ethem Kayaoğlu ise desteklerinden dolayı Tarım ve Orman Bakanlığı’na teşekkür etti.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

24Erzincanspor’da ekonomik kriz


Van Spor

Yeni Malatyaspor’a ‘sportmenliğe aykırı hareket’ sevki


Van Spor

TFF, Bundesliga Yıldızı Mert Kömür'ü Milli Takım İçin İstihbarat Çalışmasına Aldı


Van Spor

FIFA’dan Yeni Malatyaspor’a puan silme cezası


Van Spor

Ağrı Aile ve Sosyal Politikalar, mali nedenlerle Kadınlar 2. Ligi’nden çekilme kararı aldı


Van Spor

Muşspor Başkanı Cengiz’den hakem yönetimine sert tepki


Van Spor

Vali Aydoğdu, sporcuları makamında ağırladı


Van Spor

Elazığspor - Karaman FK maçı biletleri satışta


Van Spor

Arıcak’ta dama turnuvası başladı


Van Spor

Yeni Malatyaspor kalesini gole kapatamıyor


Van Spor

Atlı cirit ön eleme müsabakaları Erzincan’da yapıldı


Van Spor

Fenerbahçe Samsunspor Engeline Takıldı: 19 Mayıs'ta Golsüz Beraberlik


Van Spor

Iğdır FK - İstanbulspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 2 - İstanbulspor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2- Aliağa Futbol Kulübü: 2


Van Spor

Yeni Malatyaspor 1- Somaspor 7


Van Spor

Bingöllü milli atletten Balkan Şampiyonası’nda bronz madalya


Van Spor

Galatasaray ve Beşiktaş'tan Heyecan Dolu Derbi: Rams Park'ta Skor 1-1


Van Spor

İngiliz Futbol Efsanesi Lineker, Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'den Özür Diledi


Van Spor

Korkut’ta tenis antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor Asbaşkanı Şerifoğulları’na ceza


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ