Erzincan’da şeker pancarı üretimi yılda yaklaşık 1 milyar TL boyutunda ekonomik döngü ortaya koyuyor

Erzincan’da şeker pancarı üretimi yılda yaklaşık 1 milyar TL boyutunda ekonomik döngü ortaya koyuyor

Genel 21.10.2025 09:43:31 0
Erzincan’da şeker pancarı üretimi yılda yaklaşık 1 milyar TL boyutunda ekonomik döngü ortaya koyuyor
Tarih: 21.10.2025 09:43 Güncelleme: 21.10.2025 09:43
Erzincan ve ilçelerinde şekerpancarı hasadı tüm hızıyla sürüyor. Hasadın kasım ayı içerinde tamamlanması bekleniyor.
İklim ve toprak özellikleri bakımından şeker pancarı tarımına elverişli olan Erzincan ve Tercan ovaları tarımda mekanizasyon ve sulama imkanlarının gelişmesiyle birlikte hem ilin hem de bölgenin önemli üretim sahaları arasında yer alıyor. Tarımın hakim ekonomik sektör olduğu Erzincan’da şeker pancarı en fazla gelir sağlayan bitkilerden biri durumunda. Şeker sanayine hammadde sağlamasının yanı sıra melas ve küspe gibi yan ürünleriyle de besi hayvancılığı için önemli bir hammadde kaynağı durumunda.
Erzincan’ın önemli tarımsal ürünleri arasında yer alan şeker pancarında çiftçilerin hasat telaşı devam ediyor. Tarımda makineleşmenin sağlanmasıyla birlikte çiftçiler geniş alanlarda ekili durumda bulunan şeker pancarlarını kısa sürede hasat ediyorlar.
1.057.220 dekar tarla arazisi bulunan Erzincan’da geçtiğimiz yıl 50.416 dekarlık alanda şeker pancarı ekilişi gerçekleşmiş ve 343.550 tonluk üretim gerçekleşmişti. Şekerpancarı Erzincan ve ilçelerinde çiftçiler için önemli tarımsal ürünlerden biri konumunda bulunuyor.
Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürü Alper Koçaker, Beybağı Mahallesinde şeker pancarı hasadı yapan çiftçilerle bir araya geldi. Çiftçi Bekir İçer’in hasat sevincine ortak olan İl Müdürü Alper Koçaker, hem traktöre binip şekerpancarı hasat etti hem de çiftçilerle şekerpancarı tarımı konusunda istişarelerde bulundu.
Şekerpancarı hasadının kasım ortalarına kadar süreceğini ifade eden Erzincan İl Tarım ve Orman Müdürü Alper Koçaker, Erzincan’da 2 binin üzerinde çiftçinin şekerpancarı ekilişi gerçekleştirdiğini söyledi. 2025 yılı verilerine göre Erzincan’da şeker pancarı üretiminin yaklaşık 1 milyar TL boyutunda bir ekonomik döngü ortaya koyduğunu ifade eden İl Müdürü Koçaker, hasadın sorunsuz bir şekilde devam ettiğini söyleyerek çiftçilere bereketli bir sezon diledi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor 59 yaşında


Van Spor

Başkan Sekmen; "Erzurum sadece kışın değil, sporun, gençliğin ve geleceğin de merkezi"


Van Spor

EUSA 2028, Erzurum’da düzenlenecek


Van Spor

Ova Beyleri tribünlerden süresiz çekildiğini açıkladı


Van Spor

Muş’ta futbol antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor hata yapmak istemiyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un 26. hafta konuğu Osmaniyespor


Van Spor

Iğdır FK - Çorum FK maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Çorum FK: 2


Van Spor

Vali Taşolar tribünde taraftarlarla omuz omuza tezahürat yaptı


Van Spor

Furkan Akar: "Hedefim ülkemi en iyi şekilde temsil etmek""


Van Spor

Turgut Özal Gençlik Merkezi’nin temeli atıldı


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklar başlıyor


Van Spor

Şampiyon taekwondocular ödüllendirildi


Van Spor

Hakemler iftar yemeğinde buluştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sporcularından dünya arenasında çifte gurur


Van Spor

Milli sporcu Furkan Akar çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığspor’da 3 gün izin


Van Spor

Elazığ, trıatlonda yeni bir döneme ev sahipliği yaptı


Van Spor

Ardahan Kura Kadın Futbol Takım’ının yeni başkanı Songül Çelik oldu


Van Spor

Süphan Dağı tırmanışına tipi ve kar engeli


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ