Erzincan’da nitelikli iş gücü yetiştirmek için imzalar atıldı

Erzincan’da nitelikli iş gücü yetiştirmek için imzalar atıldı

Ekonomi 10.12.2024 16:25:20 0
Erzincan’da nitelikli iş gücü yetiştirmek için imzalar atıldı
Tarih: 10.12.2024 16:25 Güncelleme: 10.12.2024 16:25
Erzincan’da iş gücü piyasasının ihtiyaç duyduğu nitelikli bireylerin yetiştirilmesi amacıyla teorik ve pratik eğitimler içeren iş birliği protokolü imzalandı.
Türkiye İş Kurumu ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği arasında işgücü piyasasının talep ettiği niteliklerde nitelikli işgücünün yetiştirilmesi için imzalar atıldı.
Erzincan Valiliği Toplantı Salonu’nda düzenlenen "Nitelikli İş Gücü Yetiştirme Programı İş Birliği Protokolü" imza törenine Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Belediye Başkanı Bekir Aksun, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Tanoğlu, Erzincan İŞ-Kur İl Müdürü Ahmet Oran, Erzincan Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Bedir Limon, Erzincan Ticaret Borsası Başkanı Nadir Akar katıldı.
Gerçekleştirilen törende konuşma yapan Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu şu ifadelere yer verdi:
“Türkiye İş Kurumu ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği arasında işgücü piyasasının talep ettiği niteliklerde nitelikli işgücünün yetiştirilmesi için kamu-özel sektör iş birliğinde teorik ve pratik eğitimlerin birleştirilmesini içerecek şekilde Nitelikli İşgücü Yetiştirme Programı düzenlenecektir. Erzincan Valiliği himayelerinde bu programın hayata geçirilmesi amacıyla Erzincan Belediye Başkanlığı, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, Erzincan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Erzincan Milli Eğitim İl Müdürlüğü, Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı, Erzincan Ticaret Borsası İle Erzincan Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği arasında iş birliği Protokolü yapılacaktır. Bu program kapsamında 5-9 arasında çalışanı olan işyerleri için 12, 10-49 arasında çalışanı olanlar için 24, 50 ve üzeri çalışanı olan işyerleri için çalışan sayısının yarısına kadar kursiyer desteği sağlanacak. Bir kurs en fazla 160 fiili gün olarak düzenlenecek olup kursiyer gündelik ücretleri 653 TL olarak belirlenmiştir.”
Erzincan Valiliği’nde düzenlenen toplantıda taraflar arasında protokol imzalandı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Furkan Akar: "Hedefim ülkemi en iyi şekilde temsil etmek""


Van Spor

Turgut Özal Gençlik Merkezi’nin temeli atıldı


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklar başlıyor


Van Spor

Şampiyon taekwondocular ödüllendirildi


Van Spor

Hakemler iftar yemeğinde buluştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sporcularından dünya arenasında çifte gurur


Van Spor

Milli sporcu Furkan Akar çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığspor’da 3 gün izin


Van Spor

Elazığ, trıatlonda yeni bir döneme ev sahipliği yaptı


Van Spor

Ardahan Kura Kadın Futbol Takım’ının yeni başkanı Songül Çelik oldu


Van Spor

Süphan Dağı tırmanışına tipi ve kar engeli


Van Spor

Kars’ta "Kadınlar Satranç İl Birinciliği Turnuvası" tamamlandı


Van Spor

Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 Mağlup Etti: Orkun Kökçü ve Olaitan Farkı Yarattı


Van Spor

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 3 - Hatayspor: 0


Van Spor

Kopspor maçı ertelendi


Van Spor

Bitlisli taekwondocu Nurcihan Ekinci’nin hedefi 2032 Paralimpik Oyunları


Van Spor

Furkan Akar’dan tarihi madalya


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Galatasaray 10 kişilik Başakşehir'e fark attı


Van Spor

Rize'yi tek golle geçtiler! Karadeniz derbisi Trabzonspor'un!


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ