Erzincan’da lavanta üretimi için çalışmalarına devam ediyor

Erzincan’da lavanta üretimi için çalışmalarına devam ediyor

Genel 29.06.2024 09:04:26 0
Erzincan’da lavanta üretimi için çalışmalarına devam ediyor
Tarih: 29.06.2024 09:04
Erzincan’da Ulalar Yerleşkesi ve Ekşisu Bölgesi’nde toplam 30 dönümlük alanda kurulan lavanta bahçeleriyle ilgili çalışmalar hız kesmeden sürüyor.
Lavanta bahçelerinin oluşturulmasıyla birlikte, Erzincan’ın benzersiz coğrafyasında lavanta yetiştiriciliğinin potansiyelini artırmayı hedefleyen Erzincan Belediyesi, bölgedeki tarımsal çeşitliliği zenginleştirmeyi amaçlıyor. Lavanta, hem görsel estetiği hem de aromatik özellikleriyle bölgenin tarımsal ve turistik değerine katkıda bulunacak.
Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, lavanta bahçelerinin oluşturulmasıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Doğal güzelliklerimizi koruma ve turizm potansiyelimizi artırma adına lavanta üretimine önem veriyoruz. Bu projelerimizle şehrimizi lavanta üretiminin merkezlerinden biri haline getirmeyi planlıyoruz." dedi.
Lavanta bahçeleri sadece görsel bir güzellik sunmakla kalmayacak, aynı zamanda yerel ekonomiye de katkı sağlayacak. Üretimin artmasıyla birlikte istihdam olanakları genişleyecek ve tarımsal gelirlerin artırılmasına destek olacak.
Erzincan Belediyesi lavanta üretimiyle ilgili çalışmalarını hayata geçirilmesiyle, Erzincan’ın lavanta üretimindeki potansiyeli önemli ölçüde artacak ve şehrin tarımsal çeşitliliği zenginleşerek turistik cazibesini güçlendirecek.

Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem