Erzincan’da kış ve yılbaşı tedbirleri masaya yatırıldı

Erzincan’da kış ve yılbaşı tedbirleri masaya yatırıldı

Asayiş 1.01.2026 08:53:22 0
Erzincan’da kış ve yılbaşı tedbirleri masaya yatırıldı
Tarih: 01.01.2026 08:53 Güncelleme: 01.01.2026 08:53
Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu başkanlığında düzenlenen Kış ve Yılbaşı Tedbirleri Toplantısı’nda, 2026 yılının huzur ve güven içinde karşılanması ile yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşullarına karşı alınan kapsamlı önlemler değerlendirildi.
Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu başkanlığında, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, vali yardımcıları ve ilgili birim amirlerinin katılımıyla Kış ve Yılbaşı Tedbirleri Toplantısı düzenlendi. AFAD Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda, 2026 yılının huzur, güven ve esenlik içinde karşılanabilmesi ile meteorolojiden alınan uyarılar doğrultusunda yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşullarına karşı alınan tedbirler ele alındı.
Toplantıda; olası yollarda kalma durumlarına karşı ulaşım, gıda, konaklama, yolların açık tutulması ve benzeri konularda yapılan planlamalar değerlendirildi. Erzincan genelinde kış şartlarının herhangi bir olumsuzluğa yol açmaması için Valilik koordinesinde gerekli tüm hazırlıkların tamamlandığı belirtildi.
Bu kapsamda, il genelinde asayiş ve trafik güvenliğinin sağlanması amacıyla Emniyet, Jandarma ve Belediye birimleri 290 araç ve 1800 personel ile görev yapacak. Acil Sağlık Hizmetleri 51 araç ve 85 personel, 112 Acil Çağrı Merkezi 27 personel, AFAD ve itfaiye birimleri 26 araç ve 65 personel, Karayolları Şube Şefliği ise 95 araç ve 254 personel ile sahada olacak.
Olası yolda kalma durumlarına karşı KYK yurtlarında 1000 kişiyi misafir edecek şekilde planlama yapılırken, Erzincan Belediyesi, AFAD, Kızılay ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı iş birliğiyle battaniye ve kumanya bulunan 750 çanta hazırlandı. Ayrıca yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle yolda kalan vatandaşlara, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından 24 saat esasına göre sıcak çorba ikramı yapılması için gerekli hazırlıkların tamamlandığı ifade edildi.
Toplantıda, telekomünikasyon, elektrik, su ve doğalgaz altyapısında yaşanabilecek olası arızalara karşı ilgili kuruluşlar tarafından gerekli planlamaların yapıldığı da vurgulandı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Yusuf Demirtaş boccede Türkiye ikincisi


Van Spor

Atatürk Üniversitesi’ne "Spor dostu kampüs" sertifikası aldı


Van Spor

Elazığlı boksör Buse Özgür, WAKO Kick Boks Avrupa Kupası’nda


Van Spor

Hakkarili sporcular Erzurum’dan 22 madalyayla döndü


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yeni yönetim görev dağılımı


Van Spor

Elazığ’ın pehlivanları Türkiye şampiyonası yolunda


Van Spor

Iğdır FK - Sakaryaspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sakaryaspor: 0


Van Spor

Elazığspor yoğun kar yağışı altında çalıştı


Van Spor

Adem Çağlayan: "Hayatımda hiçbir zaman bahis oynamadım"


Van Spor

Snowbike Türkiye Dağ Bisikleti Şampiyonası sona erdi


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sportif başarılarını ulusal arenada sürdürüyor


Van Spor

Hakkari Gücü: 5 - Gaziantep ALG Spor: 0


Van Spor

24Erzincanspor’dan mağlubiyetler sonrası kamuoyu açıklaması


Van Spor

Sinan Kaloğlu: "Buradan kaybetmeden dönmek isterdik, avantajı kullanamadık"


Van Spor

Serkan Özbalta: "İyi bir galibiyet aldık, taraftarlarımızı ve oyuncularımı tebrik ediyorum"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Amed Sportif Faaliyetler: 0


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’dan transfer atağı


Van Spor

Elazığ İl protokolü basketbol maçında buluştu


Van Spor

Snowboard FIS European Cup Erzincan


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 3 - Isparta 32 Spor: 1


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ