Erzincan’da istihdam seferberliği; açık iş pozisyonu için harekete geçildi

Erzincan’da istihdam seferberliği; açık iş pozisyonu için harekete geçildi

Genel 18.06.2025 13:29:40 0
Erzincan’da istihdam seferberliği; açık iş pozisyonu için harekete geçildi
Tarih: 18.06.2025 13:29 Güncelleme: 18.06.2025 13:29
Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu başkanlığında Valilik Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıda, Vali Yardımcısı Yusuf İzci, Erzincan’daki açık iş ilanları, işsizlikle mücadele ve istihdam odaklı projelere dair sunum yaptı.
Sunumda, 2024 yılı itibarıyla bin 610, 2025 Mayıs ayı itibarıyla ise 857 kişilik açık iş ilanının karşılanamadığı belirtildi. Bu açığın temel nedenlerinin, nitelikli iş gücü eksikliği ve iş beğenmeme eğilimi olduğu ifade edildi.
Vali Yardımcısı Yusuf İzci, "Açık iş gücünü kapatmak için İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Halk Eğitim Merkezimiz iş birliğinde iş garantili sertifikasyon programları başlatıldı. Kursları başarıyla tamamlayan kursiyerler, istihdam taahhüdü veren firmalara yönlendirilecek. Bu kapsamda şu ana kadar 37 kişi işe yerleştirildi, devam eden kurslarla birlikte 70 kişinin daha istihdamı sağlanacak" dedi.
Süreç ile ilgili bilgilendirmelerde bulunan Yusuf İzci, "İş arayan ve işverenlerin kendilerine özel şifrelerle giriş yapabilecekleri dijital bir platform üzerinden yürütülecek. Platforma ROTA Erzincan üzerinden erişim sağlanabilecek" şeklinde konuştu.
Yeni yatırımlar ve aktif işgücü programları
Toplantıda, son bir yıl içinde Organize Sanayi Bölgesi’ne tamamen ihracata yönelik üretim yapan firmaların kazandırıldığı ifade edilerek şu ana kadar 300 kişilik istihdam sağlandığı, firmaların tam kapasiteye ulaşmasıyla bu sayının 850 kişiye çıkacağı belirtildi.
Yusuf İzci, "Erzincan’a son bir yılda yaklaşık 700 milyon TL kaynak aktarılmıştır. Bu rakam, önceki üç yılın toplamından fazladır. Ayrıca, üretim zincirine pasif işgücünü dâhil etmek için sosyal yardım ve işsizlik maaşı alan bireylerin işe yönlendirilmesine ağırlık veriyoruz. Bu kapsamda, iş teklifini reddeden 150 kişinin sosyal yardımı kesilmiştir" açıklamasında bulundu.
Toplantı sonunda, Erzincan’da istihdamı artırmaya yönelik iş birliklerinin ve projelerin sürdürüleceği vurgulandı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

Trabzonspor, deplasmanda Hakkarigücü’nü 2-1 mağlup etti


Van Spor

Malatya temsilcisi Hakkari’yi 3-2 mağlup etti


Van Spor

Erzincanlı genç raket uluslararası arenada yarı finalde


Van Spor

Grekoromen güreşte Erzincan ekibi yarı finale çıktı


Van Spor

Elazığ hentbolu Türkiye gündeminde: 14 sporcudan ulusal başarı


Van Spor

Montella'dan Sürpriz 11! A Milli Takım'ın Bulgaristan Maçı Kadrosu Açıklandı


Van Spor

Varto Spor Salonu’nda voleybol antrenmanları devam ediyor


Van Spor

Battalgazi Belediyesi’nden 3. Arslantepe 3 Bant Bilardo Turnuvası


Van Spor

İşitme engelli sporcular olimpiyat yolunda


Van Spor

Çakmur: Başarılarımızı takım ruhu ile elde ediyoruz


Van Spor

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi: Hakkarigücü: 0 - Fenerbahçe: 2


Van Spor

Beşiktaş’ta Flaş Gelişme! Ersin Destanoğlu ve Necip Uysal’a Tedbir Kararı Kaldırıldı


Van Spor

Muş Lalezar Spor, ilk yarıyı galibiyetle tamamladı


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu: "Adaletten taviz vermeyeceğiz"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ