Erzincan’da, Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılınarak yürüyüş yapıldı

Erzincan’da, Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılınarak yürüyüş yapıldı

Genel 20.10.2023 15:20:58 0
Erzincan’da, Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılınarak yürüyüş yapıldı
Tarih: 20.10.2023 15:20 Güncelleme: 20.10.2023 15:20
Erzincan Terzibaba Camii’nde cuma namazının ardından Filistin’deki saldırılarda hayatını kaybedenler için dualar edilip, gıyabi cenaze namazı kılındı. Namazın ardından toplanan grup yürüyüş yaparak İsrail’e tepki gösterdi.
Gazze’deki el-Ehli Baptist Hastanesini vuran işgalci İsrail, tüm dünyanın gözü önünde vahşetini bir kez daha gösterirken tepkiler gelmeye devam ediyor. Erzincan’da Terzibaba Camii’ne gelen vatandaşlar, cuma namazının ardından İsrail’in Filistin’e yönelik yaptığı saldırılarda hayatını kaybedenler için dua edip, gıyabi cenaze namazı kıldı. Kentte, sivil toplum kuruluşlarınca namazının ardından yürüyüş yapılarak basın açıklaması düzenlendi. Dörtyol Kızılay Meydanında düzenlenen basın açıklaması ile İsrail’e tepki gösterilirken toplanan kalabalık, Filistin için destek sloganları attı. STK Platformları adına açıklama yapan Şehit Aileleri Derneği Başkanı Abdulkadir Zengin, “İsrail terör örgütü, bütün dünyanın sessiz bakışları arasında bu katliamı yapıyor. Bunun adı açık ve net olarak soykırımdır. Bu soykırımı gerçekleştirenleri, buna sessiz kalanları, destek olanları, alkış tutanları lanetliyoruz. Ulusal menfaatler insani duyarlılıkların önüne geçtiği için nerdeyse bütün ülkeler sus pus. İslam ülkeleri hesap kitap yapmayı bırakmalı ve Filistin halkıyla gerçek bir dayanışma içine girmelidir” dedi.
Öte yandan, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik abluka ve saldırıları devam ediyor. İsrail ordusu, bir taraftan kara harekatına hazırlanırken, ayrıca hava saldırılarını sürdürüyor. Bununla birlikte saldırılar sonucunda Filistin’deki sivil ölümlerin sayısı da artıyor. Yaşanan sivil kayıplar hakkında açıklama yapan Filistin Sağlık Bakanlığı, saldırılar sonucunda 3 bin 500’den fazla vatandaşın hayatını kaybettiğini açıkladı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

Şehriban Günata Anadolu Lisesi, Malatya’yı bölge müsabakalarında temsil edecek


Van Spor

Galatasaray, Trabzonspor'u 4-1 Mağlup Ederek Süper Kupa Finali'ne Yükseldi!


Van Spor

Serdal Adalı’dan Elazığ Medilines Hospital’a teşekkür mesajı


Van Spor

Vali Ahmet Karakaya, kayak il birinciliği müsabakalarında sporcularla buluştu


Van Spor

Hazırlık maçı: Elazığspor: 3 - Kırklarelispor: 2


Van Spor

Maç öncesi saha kardan temizlendi


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı kadrosu belli oldu


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı başlıyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal’dan yeni yıl mesajı


Van Spor

Değer Erzincan Müftülük Spor Kulübü hizmete açıldı


Van Spor

5 bin kişilik salon için imzalar atıldı


Van Spor

Erzurum GSİM sporda ve gençlik hizmetlerinde 2026’ya zirvede giriyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal, yeni transferlere yeşil ışık yaktı


Van Spor

Erzurumspor FK 3 Ocak’ta topbaşı yapacak


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı dolu dizgin gidiyor


Van Spor

Ağrı Kadın FK’ya Barbaros’tan maddi destek


Van Spor

Iğdır’da dağcılıkta tarihi adım


Van Spor

Elazığlı sporcular 45 madalya turnuvaya damga vurdu


Van Spor

FIS Palandöken Cup tamamlandı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ