Erzincan’da esnaf imitasyon ürün davalarıyla zor durumda

Erzincan’da esnaf imitasyon ürün davalarıyla zor durumda

Genel 4.10.2025 08:30:13 0
Erzincan’da esnaf imitasyon ürün davalarıyla zor durumda
Tarih: 04.10.2025 08:30 Güncelleme: 04.10.2025 08:30
Erzincan’da son haftalarda artan marka denetimleri ve imitasyon ürün gerekçesiyle açılan davalar, özellikle konfeksiyon ve giyim sektöründeki esnafı sıkıntıya soktu. İşletmelerin yüksek tazminat talepleriyle karşı karşıya kaldığını belirten esnaf, iş yerlerini kapatma noktasına geldiklerini ifade etti.
Erzincan’da son haftalarda artan marka denetimleri ve imitasyon ürün gerekçesiyle açılan davalar, özellikle konfeksiyon ve giyim sektöründeki esnafı zor durumda bıraktı.
Erzincan Terziler ve Konfeksiyoncular Odası Başkanı Muammer Avcı, mevcut yasanın esnafı mağdur ettiğini belirterek, marka avukatlarının bu süreci fırsata çevirdiğini savundu. Esnaf, iş yerlerini kapatma noktasına geldiklerini kaydederek yetkililerden acil düzenleme talep etti.
Erzincan Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’ne bağlı Terziler ve Konfeksiyoncular Odası Başkanı Muammer Avcı, üyeleriyle birlikte esnaf odası toplantı salonunda yaptığı açıklamada mevcut yasanın esnafı mağdur ettiğini söyledi.
Başkan Avcı konuşmasında şu ifadeleri kullandı, "Arkamızda bütün üyelerimizle beraber yıllardır çektiğimiz imitasyon malla ilgili sıkıntımızı ama bu sıkıntı esnafın durumundan icap çıkaran, kar payı çıkaran avukatlardan bıktık usandık. Bunların dertlerine artık bir şekilde sesimizi duyurmak için şuanda burada toplanmış bulunmaktayız. Sesimizi kime çıkarırız 67-69 sayılı yasanın bir içeriğine bakmak lazım. Bunun içeriği farklı imitasyon mal diye geçiyor ama bunun arkasında ve önünde esnafımızı rencide edecek maddeler var. Bu kanun maddesini milletvekillerimize rica ediyoruz bunu meclise götürerek bir şekilde kanun maddesini değiştirmek lazım. Bu kanun artık imitasyon malda bizi mağdur ediyor. Avukatlar 100 bin TL, 180 bin TL alarak bu işi artık rant kapısı yapmışlar. Birbirlerine haber veriyorlar Erzincan’a gidin diye Erzincan’da şu marka var ben aldım sende al diye. Bu artık esnafımızı yıldırdı, bezdirdi. Kanunsuz bir şey yapmak istemiyoruz. Kanunlara her zaman riayetiz ama bu kanun maddesini yetkililerden yardım rica ediyoruz."

"Dükkanlarımızı kapatma noktasına geldik"
Toplantıya katılan esnaflar da yaşadıkları mağduriyeti dile getirdi. Bir esnaf yaptığı açıklamada, "Ciddi anlamda biz artık çok mağdur durumdayız. Yani bunu yapmamızın nedeni bir şekilde sesimizi duyurmaktı. Çünkü gerçekten ulaşacağımız hiç kimse kalmadı. Sürekli bu paraları biz kira öder gibi avukatlara artık para ödüyoruz. İnsanlar gerçekten zor durumda. Ciddi anlamda bir sıkıntıdayız. Yani buradaki insanlar artık bu kadar esnaf en son ne yapalım başkanım kapatalım mı, dükkanlarımızı, işyerlerimizi kapatalım mı? Çünkü ödemeyeceğiz artık. Yani artık avukatlar Erzincan’ı çantada keklik olarak görüyorlar. Biliyorlar ve şuna inanıyorum ki birbirleriyle irtibat halindeler artık. Yani onu arıyor. Bak diyor ben gittim diyor. Erzincan’dan şuradan aldım diyor. Kolay bulunuyor zaten kolay alıyoruz diyor. Sen de git sen de al diyor şu markadan. Birbirlerini yönlendiriyorlar artık. Böyle bir şey olamaz ki. Haftada iki kere aramak olur mu? Yani bir işyerine iki üç kere baskına geliyorlar haftalık artık." dedi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

İngiliz Futbol Efsanesi Lineker, Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'den Özür Diledi


Van Spor

Korkut’ta tenis antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor Asbaşkanı Şerifoğulları’na ceza


Van Spor

Fenerbahçe, Fransız ekibi Nice’i İstanbul’da 3. kez yendi


Van Spor

Erzurumspor’da borç engeli tamamen kalktı


Van Spor

Çıran’dan sağduyu çağrısı


Van Spor

Galatasaray - Beşiktaş derbisini Yasin Kol yönetecek


Van Spor

Erzurumspor FK, Vanspor FK maçının hazırlıklarını sürdürdü


Van Spor

Osimhen geri döndü! Galatasaray'dan tek golle tarihi zafer


Van Spor

Elazığspor’da Mustafa Sarıgül dönemi


Van Spor

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

2026 Snowboard Dünya Kupası yeniden Erzurum’da


Van Spor

Elazığlı güreşçi Balkan Şampiyonasında


Van Spor

Derbi öncesi moral buldu! Beşiktaş 3 puanı 3 golle aldı


Van Spor

Galatasaray, Liverpool’u konuk edecek


Van Spor

Elazığspor: "Hakem maçın gidişatını tamamen değiştirmiştir"


Van Spor

Hakkarili Zehra Özdemir dünya 6’ncısı oldu


Van Spor

Plaj futbolu Adilcevaz etabı sona erdi


Van Spor

Erzincan’da "Avrupa Spor Haftası" pedallarla kutlandı


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu badmintonda şampiyon oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ