Erzincan’da ‘Diyanet İzci Evi’ açıldı

Erzincan’da ‘Diyanet İzci Evi’ açıldı

Eğitim 30.07.2024 00:16:25 0
Erzincan’da ‘Diyanet İzci Evi’ açıldı
Tarih: 30.07.2024 00:16
Erzincan’da İl Müftülüğü bünyesinde Diyanet İzci Evi açıldı.
Erzincan’da açılan Diyanet İzci Evi’nde öğrenciler hem izcilik faaliyetlerine katılıyor hem de Kur’an-ı Kerim eğitimi alıyor.
Erzincan’da müstakil bahçeli ev, İl Müftülüğü tarafından izcilik kamp faaliyetlerinde kullanılmak üzere dizayn edildi. Erzincan İl Müftülüğü bünyesinde açılan izci evi, öğrencilerin izcilik faaliyetlerinin yanı sıra Kur’an-ı Kerim, ilmihal, hadis ve değerler eğitimleri alabilecekleri bir merkez haline getirildi.
İzci evi lideri ve Manevi Danışman Mehmet Kurtaran, izci evinde yapılan eğitimler hakkında bilgiler verdi. Mehmet Kurtaran, "Bir hayırsever tarafından Diyanet İşleri Başkanlığına ve İl Müftülüğümüze bağışlanan bu alanı, İl Müftümüz Muharrem Gül hocamızın onayıyla izci evi olarak açtık. Burada izcilerin ok atabileceği, izcilik faaliyetlerini yürütebilecekleri alanlar oluşturduk. İzcilikle Yaz Kur’an kursumuzu birleştirdik ve çok bereketli oldu. Öğrenciler teneffüslerinde bile eğitici oyunlar oynuyor, oba halinde hareket ederek birlik ve beraberlik ruhunu yakalıyorlar. Öğrenciler birbirlerine yardımlaşma ve dayanışma konusunda oldukça iyi bir duruma geldiler," dedi.
Erzincan İl Müftüsü Muharrem Gül ise, "Erzincan yaz kurslarımız açıldı. Tüm köylerimizde ve mahallelerimizde kurslarımız aktif. Diğer kurslarımızdan farklı olarak burada izcilerimiz hem yaz Kur’an kursu hem de izcilik eğitimi alıyorlar. Bu kampı daha da teşekküllü hale getirip bütün kurslarımızın bu kampı ziyaret etmelerini ve hafızlık kursu öğrencilerinin bu doğal ortamda eğitim almalarını amaçlıyoruz. İl genelinde ise toplam 11 bin 101 öğrencimiz yaz Kur’an kurslarına devam ediyor. Erzincan’da yaz Kur’an kurslarımız çok verimli geçiyor," dedi.

Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Öğretmen Adayları Dikkat: 2024 KPSS ÖABT Giriş Belgeleri Yayında!


İş İlanları

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Bölgeden resmen fışkırıyor ama Türkiye giremiyor! Cihat Yaycı sitem etti: Defalarca söyledim


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem