Erzincan’da Cumhuriyet’in 101. yılı coşkuyla kutlandı

Erzincan’da Cumhuriyet’in 101. yılı coşkuyla kutlandı

Genel 29.10.2024 14:35:28 0
Erzincan’da Cumhuriyet’in 101. yılı coşkuyla kutlandı
Tarih: 29.10.2024 14:35 Güncelleme: 29.10.2024 14:35
Erzincan’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 101. yıl dönümü düzenlenen törenle coşkuyla kutlandı.
Valilik makamında gerçekleştirilen tebrik kabul merasiminin ardından Ordu Caddesi’ndeki kutlama törenine geçildi. Düzenlenen törende, Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Murat Ataç ve Belediye Başkanı Bekir Aksun, törendeki polis, asker, öğrenci ve vatandaşları üstü açık arabadan selamlayarak bayramlarını kutladı. Gerçekleştirilen selamlama merasiminin ardından tören; saygı duruşunda bulunulması ve 3. Ordu Komutanlığı Bölge Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na ilişkin mesajları okundu. Akabinde öğrenciler tarafından şiirler okundu.
Günün anlam ve önemini anlatan konuşmanın yapılmasının ardından gaziler, askeri araçlar, kamu kurum ve kuruluş araçları ile mehteran takımı protokolü selamladı. Töreni izlemeye gelen vatandaşlar ise tören birliklerinin geçişi esnasında ellerindeki Türk bayrakları ile coşkuya ortak oldu.
Vali Aydoğdu, programda yaptığı konuşmada, "Bugün en büyük ve anlamlı milli bayramımız. Bu duygu, düşünce, heyecan ve gururla sizleri selamlıyorum. Gururluyuz çünkü, Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve daha nice isimsiz kahramanın kurup bizlere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti Devleti 101 yaşında. Bulunduğumuz coğrafya, insanlığın, kadim medeniyetlerin ve bütün semavi dinlerin beşiğidir. Herkesin göz diktiği bu yerde, asırlarca kalabilmenin ağır bedelleri vardır.
Ancak o bedelleri ödemeyi göze alanların ve ödeyebilenlerin yurdudur Anadolu. Yani Türkün yurdudur. Cumhuriyetin ilanı sadece bir yönetim şekli değişikliği değildir. Kıtalara hükmeden Osmanlı güç kaybetmiş, Emperyalist güçlerde muhteris emelleri için harekete geçmişti. Amaç, Türkleri Anadolu’dan tamamen söküp atmaktı. Bilmiyorlardı ki bizim bir damla kanımız toprağa düşmüşse o toprak artık kıyamete kadar bizimdir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları tarafından, İnönü’de, Sakarya’da, Dumlupınar’da tersine çevrilmiş, Gelenler, geldikleri gibi gitmiş, Gitmek istemeyenler de denize dökülmüştür. Onun için Cumhuriyet, Yeni bir devlet, Yeni bir rejim, Yeniden dirilişin adıdır. Milletimiz kendi kurduğu devleti, 101 yıldır yine kendisi yönetiyor. Hem de sarsılmaz bir irade ile. Makam ve mevkiler geçicidir. Ebet müddet baki olacak olan ise Türkiye Cumhuriyeti Devletidir. Bizlerde, varlığımızı onun için feda edecek neferleriz.
İçimizdeki bu millet aşkı, bu devlet aşkı, bu vatan aşkı asla sönmeyecektir. Atatürk’ün bizlere emanet bıraktığı Türkiye Cumhuriyeti Devleti yüzyıllarca ilelebet yaşayacaktır. Nice bin yıllara diyorum. Bunun teminatı, biraz önce burada şiir okuyan gençlerimizin ruh halleridir. Vatan onları koruyacak, kollayacak. İnşallah onlarda Al bayrağın gölgesi altında bu değerlerimizi kıyamete kadar devam ettirecektir. Yine bu duygu ve düşüncelerle Erzincan’a girdim ne güzel bağlar, Erzincan’a girdim ne güzel bağlar. Cumhuriyetimizin banisi, kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, kuruluşundan bugüne kadar canlarını ve kanlarını feda eden tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle, şükranla, minnetle yâd ediyor, Hayatta kalan kahraman gazilerimize de hayırlı, uzun ömürler diliyorum. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.” dedi.
Düzenlenen törene il protokolünün yanı sıra kamu kurum müdürleri, siyasi parti yöneticileri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

Trabzonspor, deplasmanda Hakkarigücü’nü 2-1 mağlup etti


Van Spor

Malatya temsilcisi Hakkari’yi 3-2 mağlup etti


Van Spor

Erzincanlı genç raket uluslararası arenada yarı finalde


Van Spor

Grekoromen güreşte Erzincan ekibi yarı finale çıktı


Van Spor

Elazığ hentbolu Türkiye gündeminde: 14 sporcudan ulusal başarı


Van Spor

Montella'dan Sürpriz 11! A Milli Takım'ın Bulgaristan Maçı Kadrosu Açıklandı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ