Erzincan’da böğürtlen hasadı başladı

Erzincan’da böğürtlen hasadı başladı

Genel 12.08.2024 12:06:45 0
Erzincan’da böğürtlen hasadı başladı
Tarih: 12.08.2024 12:06
Erzincan’ın yeni gözdelerinden bir olan böğürtlende hasat sezonu başladı.
Erzincan Merkeze bağlı Tatlısu (Mahaçur) Köyünde bugünlerde hasat sevinci başladı. Köyde böğürtlen yetiştiriciliği yapmaya başlayan Fikret Ateş, ürettiği üst düzey kalitedeki ürünlerin siparişine yetişemiyor.
Erzincan’ın Tatlısu Köyü’nde kurduğu böğürtlen bahçelerinde yılda yaklaşık 40 ton böğürtlen yetiştiren Fikret Ateş, hem köylülerine örnek oluyor hem de yörede istihdam sağlıyor. Erzincan’da böğürtlen yetiştiriciliğinin son derece başarılı bir şekilde yapılabildiğine dikkat çeken Ateş, gerek Erzincan gerekse il dışından gelen taleplere yetişemediklerini kaydetti. Tatlısu Köyü sakinleri ve Erzincanlılara seslenen Ateş, böğürtlenin Erzincan için alternatif bir ürün olabileceğini, halkın böğürtlen yetiştiriciliğine başlaması durumunda sözleşmeli üretim modeliyle alım garantisi verildiğini söyledi.
Erzincan’da ekonomik olarak böğürtlen üretimi yaptıklarını, Erzincan’da ve Doğu’da profesyonel olarak böğürtlen bahçesi kurarak köyde yaşayan insanlara da iş imkanı sağladıklarını belirten Fikret Ateş, böğürtlen yetiştiriciliği yaptıkları alanları artıracaklarını ifade etti. Ellerinde büyük bir fırsat bulunduğunu, bu fırsatı iyi değerlendirmek istediklerini dile getiren Ateş, Erzincan’da böğürtlen yetiştirmek isteyen herkese kapılarının açık olduğunu belirtti.
Sağlık açısından böğürtlenin sayılamayacak kadar çok faydası olduğunu ifade eden Ateş, “Böğürtlen kullanım alanı çok yaygın olan bir meyve. Böğürtlen, dondurma, pasta ve meyve suyu sanayisinin en çok aranan ürünlerinden biridir. Ayrıca insanların severek yediği bir meyve. Bu özellikleriyle çok geniş pazar seçenekleri mevcut. Öte yandan böğürtlen insan sağlığı açısından çok büyük faydalar sağlıyor. Böğürtlen C, E ve K vitamini deposu olarak biliniyor. İçeriğindeki kalsiyum ve magnezyum miktarı da çok fazla. Birçok hastalığa karşı insan vücuduna faydalar sağlıyor” diye konuştu.
Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürü Murat Şahin ise Erzincan’ın alternatif tarımsal ürünler konusunda yaşanan çeşitliliğin Erzincan tarım sektörüne katma değer sağladığını söyledi. Şahin, Erzincan’ın Tatlısu Köyü’nde böğürtlen yetiştiriciliği yapan Fikret Ateş’e tarımsal üretime katkılarından dolayı teşekkür ederek, bereketli bir sezon diledi.

Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Öğretmen Adayları Dikkat: 2024 KPSS ÖABT Giriş Belgeleri Yayında!


İş İlanları

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Bölgeden resmen fışkırıyor ama Türkiye giremiyor! Cihat Yaycı sitem etti: Defalarca söyledim


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem