Erzincan’da 14 bin fidan toprakla buluştu

Erzincan’da 14 bin fidan toprakla buluştu

Genel 12.11.2025 08:31:35 0
Erzincan’da 14 bin fidan toprakla buluştu
Tarih: 12.11.2025 08:31 Güncelleme: 12.11.2025 08:31
Erzincan’da 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü’nde binlerce fidan toprakla buluştu.
Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, il protokolü, gaziler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Kızılay gönüllüleri, öğrenciler ve vatandaşlarla birlikte 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında düzenlenen Fidan Dikim Programı’na katıldı.
Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Vali Aydoğdu, iklim değişikliği, kuraklık ve su kıtlığının tüm dünyanın ortak problemi haline geldiğini belirtti. "Yaşanan iklim değişikliği ve orman yangınları, doğanın ne kadar hassas bir emanet olduğunu bize bir kez daha hatırlattı. Ama biz biliyoruz ki insanın umudu bitmez, toprağın nefesi tükenmez. Çünkü toprağa atılan her tohum, bir gün yeniden filiz verir." dedi.
Peygamber Efendimizin "Kıyametin kopacağını bilseniz bile elinizdeki fidanı dikiniz" hadisini hatırlatan Vali Aydoğdu, "Biz bugün bu söze kulak veriyoruz. Çünkü her kök, bu topraklara olan bağlılığımızın bir nişanesidir." ifadelerini kullandı.
Vali Aydoğdu, yalnızca 11 Kasım günlerinde değil, yılın her döneminde doğayı koruma ve yeşili çoğaltma anlayışıyla hareket ettiklerini belirterek, "2023 yılında 665 bin, 2024 yılında 650 bin, 2025 yılında ise 700 bin fidanı toprakla buluşturduk. Bugün ise il genelinde 9 farklı noktada 14 bin fidanı daha toprakla buluşturacağız." dedi.
Orman İşletme Müdürlüğü personellerine ve emeği geçen herkese teşekkür eden Aydoğdu, Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü’nün kampanyası kapsamında Erzincan’a gönderilen 427 bin fidanın 3 gün içinde vatandaşlar tarafından sahiplenildiğini belirtti.
"Bu durum, hemşehrilerimizin doğaya, yeşile ve çevreye verdiği değerin en güzel göstergesidir." diyen Vali Aydoğdu, tüm Erzincanlılara teşekkür etti.
Program, Vali Hamza Aydoğdu ve beraberindeki protokol üyeleri, öğrenciler ve katılımcıların fidanları toprakla buluşturmasıyla sona erdi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Genç sporcular sahada: Voleybol İl Birinciliği finali devam ediyor


Van Spor

Maça çıkmayan Yeni Malatyaspor, PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Ağrı Gençlik Merkezi’nden anlamlı buluşma


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi


Van Spor

Bitlis 1916’dan dikkat çeken performans


Van Spor

Şampiyonluk kupası Şehriban Günata’nın


Van Spor

Elazığspor’dan Mustafa Sarıgül’e veda


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Muş SK: 1- Konyaspor: 4


Van Spor

Avrupa üçüncüsü Curling Milli Takımı’ndan Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Elazığ’da basketbol turnuvası tamamladı


Van Spor

Erzurum ETÜ Atıcılık takımı Mersin’de birinci oldu


Van Spor

Elazığspor’da Sarıgül dönemi sona erdi


Van Spor

Aşkale İbrahim Polat Ortaokulu il müsabakalarında ikincilik elde etti


Van Spor

380 sporcu Okul Sporları Oryantiring Yarışması’nda ter döktü


Van Spor

Çakmur’dan olimpiyat fatihine kutlama


Van Spor

Elazığ’da yarı olimpik yüzme havuzu inşaatı başladı


Van Spor

Fenerbahçe - Galatasaray Derbisi Tarih Yazıyor: İşte 404. Randevunun Tüm Detayları ve İstatistikleri!


Van Spor

Ligde istikrarsız sonuçlar alan Malatya Yeşilyurtspor, zirveden uzaklaşıyor


Van Spor

Başkan Şerifoğulları: "Elazığspor’un yanında olmaya devam edeceğiz"


Van Spor

Milli basketbolcu Melissa Vargas ehliyetini Malatya’dan aldı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 0 - Bucaspor 1928: 1


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ