Erzincan’da minik öğrenciler çiftlikteki doğal yaşamı yerinde gördü

Erzincan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ilkokul çocuklarına yönelik olarak çiftlik gezisi düzenleyerek öğrencilere doğal yaşamı yerinde gösterdi.

Yerel 24.10.2021 10:18:58 0
Erzincan’da minik öğrenciler çiftlikteki doğal yaşamı yerinde gördü
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 24.10.2021 10:18

Erzincan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ilkokul çocuklarına yönelik olarak çiftlik gezisi düzenleyerek öğrencilere doğal yaşamı yerinde gösterdi.

Erzincan İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen gezide çocuklar doğa ile iç içe bir gün geçirdiler. Merkeze bağlı Kilimli köyünde ünlü Yönetmen Kutluğ Ataman’a ait Palanga çiftliğine giden Yavuz Selim İlkokulu öğrencileri çiftlikte büyükbaş, küçükbaş ve kümes hayvanları ile keyifli anlar yaşadı. Keçilere yaprak yediren, buzağı seven, yumurta toplayan ve zaman zaman şarkılar söyleyen çocuklar gerçekleştirilen geziden dolayı çok mutlu olduklarını ifade ettiler.

Çiftlik gezisinde açıklamalarda bulunan Erzincan İl Tarım ve Orman Müdürü Murat Şahin, “Bugün burada yapmış olduğumuz etkinliğin amacı, ilimizde geniş bir kitlenin geçim kaynağı olan hayvancılık mesleğinin geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza sevdirmek, tanıtmak ve bu kapsamda farkındalık oluşturmaktır. Son zamanlarda çocukların eve kapanması ile birlikte çiftlik ve köy hayatından uzaklaşması ile tüketime odaklı bireyler yetişmektedir. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü olarak bugünün küçükleri yarının büyükleri olacak olan, miniklerimize bu faaliyet ile hayvancılığı tanıtacak, sevdirecek ve beklide bu mesleğe yönelecekleri bir etkinlik olacaktır. Yavuz Selim İlkokulu 1. sınıf öğrencilerini Erzincan ilinde örnek bir işletme olan Palanga çiftliğini gezdirmek ve çiftlik hayatını tanıtmak bunların yanı sıra çiftlikte nelerin yapılacağını göstermeyi hedefledik. İlerleyen zamanda bu tür etkinliklerimizi Milli Eğitim Müdürlüğü ile karşılıklı olarak organize ederek farklı okullarla da yapmayı planlamaktayız. Amacımız çocuklarımıza hem ilimizi tanıtmak, hem de tükettiğimiz bitkisel ve hayvansal ürünlerin soframıza gelene kadar geçirdikleri aşamalar hakkında bilgilendirmektir.” dedi.

Yönetmen ve aynı zamanda çiftliğin sahibi olan Kutluğ Ataman ise gezi esnasında çocuklara hayvanlar ve doğal yaşam hakkında bilgiler verdi. Yönetmen Ataman burada yaptığı açıklamada, “Gıda endüstrisi tabi her yere hâkim olduğu için endüstrileşmiş gıda, mesela Erzincan’dan gelen çocuklar bile hayatlarında ilk defa çiftlik hayatı görüyorlar. Bu kopukluğun olmaması çok çok önemli. Bu hızlı yemek endüstrinde tavuk olsun, balık olsun bunları kemiksiz ve başka bir hale getirilmiş şekliyle tüketiyor çoğu ama bunun nereden geldiğini bilmiyorlar. Biz de onlara bunların nereden geldiğini, nasıl üretildiğini gösteriyoruz doğal ortamda.” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Galatasaray ve Beşiktaş'tan Heyecan Dolu Derbi: Rams Park'ta Skor 1-1


Van Spor

İngiliz Futbol Efsanesi Lineker, Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'den Özür Diledi


Van Spor

Korkut’ta tenis antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor Asbaşkanı Şerifoğulları’na ceza


Van Spor

Fenerbahçe, Fransız ekibi Nice’i İstanbul’da 3. kez yendi


Van Spor

Erzurumspor’da borç engeli tamamen kalktı


Van Spor

Çıran’dan sağduyu çağrısı


Van Spor

Galatasaray - Beşiktaş derbisini Yasin Kol yönetecek


Van Spor

Erzurumspor FK, Vanspor FK maçının hazırlıklarını sürdürdü


Van Spor

Osimhen geri döndü! Galatasaray'dan tek golle tarihi zafer


Van Spor

Elazığspor’da Mustafa Sarıgül dönemi


Van Spor

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

2026 Snowboard Dünya Kupası yeniden Erzurum’da


Van Spor

Elazığlı güreşçi Balkan Şampiyonasında


Van Spor

Derbi öncesi moral buldu! Beşiktaş 3 puanı 3 golle aldı


Van Spor

Galatasaray, Liverpool’u konuk edecek


Van Spor

Elazığspor: "Hakem maçın gidişatını tamamen değiştirmiştir"


Van Spor

Hakkarili Zehra Özdemir dünya 6’ncısı oldu


Van Spor

Plaj futbolu Adilcevaz etabı sona erdi


Van Spor

Erzincan’da "Avrupa Spor Haftası" pedallarla kutlandı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ