Binali Yıldırım, EBYÜ 2021 - 2022 akademik yılı açılış törenine katıldı

Erzincan’daki adını taşıyan üniversitenin 2021-2022 akademik yılı açılış törenine katılan AK Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Türkiye’nin yurt hususunda 1 milyon üzerindeki yatak kapasitesiyle dünyad

Yerel 8.10.2021 17:57:56 0
Binali Yıldırım, EBYÜ 2021 - 2022 akademik yılı açılış törenine katıldı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 08.10.2021 17:57

Erzincan’daki adını taşıyan üniversitenin 2021-2022 akademik yılı açılış törenine katılan AK Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Türkiye’nin yurt hususunda 1 milyon üzerindeki yatak kapasitesiyle dünyada bir numara olduğunu söyledi.

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi (EBYÜ) 2021 - 2022 akademik yılı açılış töreni Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap Kongre ve Kültür Merkezi salonunda gerçekleşti. Programa, Binali Yıldırım, kent protokolü, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan program müzik dinletesiyle devam etti.

Programın ilk konuşmasını öğrenciler adına Esra Şahin yaptı. Daha sonra EBYÜ Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, üniversite hakkında istatistik bilgiler vererek her yıl daha fazla büyüyen bir üniversite olduklarını dile getirdi.

Açılış konuşmalarının ardından öğrencilere hitap eden AK Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, gündeme gelen yurt sorununun büyük kısmının çözüme kavuştuğunu ifade etti.

Yıldırım, Türkiye’nin 1 milyon üzerindeki yatak kapasitesiyle dünyada bir numara olduğunu kaydederek, “Biz iktidar olurken 1,5 milyon olan üniversite öğrenci sayısı bugün 8.4 milyona çıkmış. O zaman 170 bin kapasitemiz varmış çıkmışız 1 milyon 100 bine. Ama yetmiyor. Halada yapılanlar devam ediyor. Eğer pandemi olmasaydı bu inşaatı devam eden yurtlar da bitmiş olacaktı. Pandemi onu da olumsuz etkiledi. Buna rağmen şuanda 1 milyon üzerindeki yatak kapasitesiyle dünyada bir numarayız. Başka ülkede böyle bir kapasite yok. Bu bir. İkincisi eskiden en az 6 yatak vardı odalarda biz bunu üç yatağa bilemedin iki yatağa düşürdük. Odaları otel konforuna dönüştürdük. Bu da tabii kapasiteyi biraz düşürdü ama konforu artırdı. Odalarda banyo, tuvalet, duş yeriniz, çalışma masanız, dolaplarınız var. Bunlar gerekiyordu. İsveç’te görünce gıpta etmiştim ve burada da elhamdülillah bunu başardık. Yurt sorununa karşı valiliklerimiz, kaymakamlıklarımız, belediyelerimiz hızlı bir şekilde yer ayarlayarak herkese geçici barınmayı sağladılar. Değer miydi bu gürültüleri çıkarmaya. Elbette değmezdi. Önemli olan sorunun parçası olmak değil sorunun çözümü olmaktır. Günlerce konuşabiliriz. Kayıkçı kavgasını yapabiliriz ama bunun bizlere bir faydası yok. Siz çözüm bekliyorsunuz. İşte hayatımız boyunca, 20 yıl boyunca Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde hep çözüm odaklı çalıştık. Sorunun parçası olmadık çözümün paydaşı olduk. Sorunları torunlara havale etmedik.” ifadelerine yer verdi.

Yıldırım’ın konuşmasının ardından hediye ve plaket takdimleri yapılarak akademisyenlere “Erzincan Kültür ve Eğitim Vakfı Bilim, Sanat ve Spor” ödülleri verildi. Program toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ’da suda nefes kesen mücadele sona erdi


Van Spor

Fenerbahçe, Kasımpaşa Maçında 90+11'de Yıkıldı! Zirve Fırsatı Kaçtı


Van Spor

Çakmur’dan stadyum açıklaması


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri galibiyetle başladı


Van Spor

Beşiktaş, Göztepe'yi Farklı Geçerek Süper Lig'de Puanını 3'e Çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Serikspor maçının ardından


Van Spor

Kars 36 Spor: 2 Doğubayazıt Spor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - 68 Aksaray Belediyespor: 1


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Diyarbekirspor: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 4 - Serikspor: 0


Van Spor

Hakkârili sporculardan büyük başarı


Van Spor

Iğdır FK - Esenler Erokspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Esenler Erokspor: 3


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 0 - Kırşehir FSK: 1


Van Spor

Digor Gençlik ve Spor Müdürü Bahattin İnce ve milli sporcu Tuğba Toptaş’tan, Kaymakam Kahraman’a ziyaret


Van Spor

Elazığspor’da Enes Soy sakatlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor-Diyarbekir Spor karşılaşmasının hakemi belli oldu


Van Spor

Erzincan’da "Spor Güvenliği Semineri" düzenlendi


Van Spor

Engelleri aştı, Türkiye 5’incisi oldu


Van Spor

Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Kafkas Üniversitesi’nden ÜNİLİG Kar Boccesi Türkiye Şampiyonası’nda çifte başarı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ