Erzincan Müftüsü Gül: “Müslüman samimi olmalıdır”

Erzincan Müftüsü Gül: “Müslüman samimi olmalıdır”

Genel 14.01.2023 11:49:42 0
Erzincan Müftüsü Gül: “Müslüman samimi olmalıdır”
Tarih: 14.01.2023 11:49 Güncelleme: 14.01.2023 11:49
Türkiye Yazarlar Birliği Erzincan Şubesinin bu haftaki konuğu Erzincan Müftüsü Muharrem Gül oldu.
Kültürevi’nde yapılan programa çok sayıda dinleyici katıldı. Program, Aydınlıkevler Camii İmam-Hatibi Veli Delioğlu’nun okuduğu Kur’an-ı Kerim ile başladı. Daha sonra kürsüye gelen Müftü Muharrem Gül “İman ve Hayat” konulu konuşmasında Peygamberimizin hadislerinden yola çıkarak bir Müslümanın nasıl bir hayat sürmesi gerektiğini anlattı.
Müslümanların her türlü zandan kaçınması gerektiğini ifade eden Gül, “Müslümanlar birbirlerine kendilerini sevdiklerini söyleyebilmelidir. Hadis-i Şerif’lerde Allah’a kul olamayan, Peygambere ümmet olamayan birbirlerini sevemeyen insanların gerçek Müslüman olamayacakları buyuruluyor” şeklinde konuştu.
Gül, “Müslüman önce Allah’a karşı adil olmalı ona ibadet etmeli. Nefsimize, kendimize karşı adil olmalıyız. Ahiret gününde ‘Benim rızam için birbirini sevenler nerede?’ diye bir nida duyulur ve orada birbirlerini seven müminler toplanırlar. Müminde Allah, sevgisi, Peygamber ve Kur’an sevgisi olması lazım. Din insanlara sevgi aşılıyor. Herkesi sevdiriyor. Bir Hadisi şerifte “Allah’ü Teala bir kulunu sevdiği zaman Cebraile seslenir: ’Ey Cibril ben filanca veli kulumu seviyorum sende sev’ der. Cebrail sever. Cebrail de sema ehline seslenir ve gök ehli olan milyonlarca melek te o Müslümanı sever. Yani Allah’u Teala’nın sevdiği kulu herkes sever. Allah’ın sevgilisi Hz. Peygamberdir. Adı anıldığı zaman salavat getirilir. En çok ziyaret edilen Hz. Peygamberdir. Allah’ın sevdiği kulları her fırsatta yad ediyoruz, bunu Allah onlara lütfetmiş, kimse mani olamıyor. Mezarlarını ziyaret ediyoruz. Allah sevdiğini sevdirir. O’nun sevdiği kul kıyamete kadar sevilir. Sevdiğimizi Allah için sevmeli, sevmediğimize de Allah için buğz etmeliyiz.” dedi.
Müftü Muharrem Gül konuşmasının bir bölümünde ise; “Allah için sevmeli ve Allah için buğzetmeliyiz. İnsanların sevgisi yapmacık bir sevgi. Evde farklı çarşıda farklı maskelerle dolaşıyoruz. Çarşıda karşılaştığımız bir kadınla konuşurken çok kibar olan insan evdeki hanımına aynı kibarlığı gösteremiyor. Orada maskesini çıkarıyor. Halbuki Mümin samimi olmalı ve her zaman kibar olmalı ve maskesini çıkarmalıdır. Maskesiz dolaşmalıdır. İlişkilerimizin yüzde sekseni menfaat ilişkisidir. Müminler Allah için sever onun için buğzederler. Hicret, Bedir ve Mekke’nin fethinin sevabına hiçbir zaman fazilet olarak ulaşamayız. Muhacirler Mekke’de her şeylerini bırakıp gittiler. Evlerini, bağlarını, bahçelerini, belki bazıları ailesini, akrabasını bırakıp gittiler. Peygamberle birlikte yola çıktılar. Oysa sadaka verirken bizim elimiz titriyor. Medine’de ensar muhaciri olgunlukla karşılıyor. Peygamberimiz onları kardeş ilan ediyor. Her şeylerini, maddi varlıklarını, evlerini, bahçelerini, ceplerindeki paralarını paylaşıyorlar. Kardeşliğin zirve noktası budur. “ şeklinde konuştu.
Muharrem Gül bir hadisi şerif mealini paylaşarak “Kendimiz için istediğimiz şeyleri mümin kardeşlerimiz için de istemeliyiz. Aksi takdirde kâmil mümin olamayız.” dedi.
Programın sonunda Hadis hocalarından Prof. Dr. Adem Dölek Müftü Muharrem Gül’e Yazarlar Birliği’nin teşekkür belgesini takdim etti. Türkiye Yazarlar Birliği Erzincan Şubesinin çay ikramıyla program sona erdi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Iğdır FK - İstanbulspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 2 - İstanbulspor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2- Aliağa Futbol Kulübü: 2


Van Spor

Yeni Malatyaspor 1- Somaspor 7


Van Spor

Bingöllü milli atletten Balkan Şampiyonası’nda bronz madalya


Van Spor

Galatasaray ve Beşiktaş'tan Heyecan Dolu Derbi: Rams Park'ta Skor 1-1


Van Spor

İngiliz Futbol Efsanesi Lineker, Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'den Özür Diledi


Van Spor

Korkut’ta tenis antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor Asbaşkanı Şerifoğulları’na ceza


Van Spor

Fenerbahçe, Fransız ekibi Nice’i İstanbul’da 3. kez yendi


Van Spor

Erzurumspor’da borç engeli tamamen kalktı


Van Spor

Çıran’dan sağduyu çağrısı


Van Spor

Galatasaray - Beşiktaş derbisini Yasin Kol yönetecek


Van Spor

Erzurumspor FK, Vanspor FK maçının hazırlıklarını sürdürdü


Van Spor

Osimhen geri döndü! Galatasaray'dan tek golle tarihi zafer


Van Spor

Elazığspor’da Mustafa Sarıgül dönemi


Van Spor

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

2026 Snowboard Dünya Kupası yeniden Erzurum’da


Van Spor

Elazığlı güreşçi Balkan Şampiyonasında


Van Spor

Derbi öncesi moral buldu! Beşiktaş 3 puanı 3 golle aldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ