Erzincan Kısa Film Platformu Söyleşilerinde yönetmen ve oyuncular Erzincan’a geliyor

Erzincan Kısa Film Platformu Söyleşilerinde yönetmen ve oyuncular Erzincan’a geliyor

Kültür Sanat 19.10.2024 20:20:53 0
Erzincan Kısa Film Platformu Söyleşilerinde yönetmen ve oyuncular Erzincan’a geliyor
Tarih: 19.10.2024 20:20
Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü tarafından kabul edilerek desteklenen ve Erzincan Medeniyet Sanat ve Turizm Derneği’nce (MESAT) düzenlenecek olan “Erzincan Kısa Film Platformu” başlıyor.
19-23 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek ve 5 gün sürecek Erzincan Kısa Film Platformunda, sinema ve dizi sektöründe isim yapmış oyuncu ve yönetmenler Erzincan’da seminer ve panele katılacaklar.
Daha önceki yıllarda, Uluslararası Kısa Film Festivallerinin düzenlendiği Erzincan’da bu sene yapılacak olan çalışmada, geçmiş festivallerin bir özetinin çıkarılması, Sinemada Yönetmen-Oyuncu iletişimi, Dijital dünyanın sinemaya etkisi, Dünyada Türk Sinemasının nasıl yol alması gerektiği ve seneye yapılması planlanan 6.Uluslararası Erzincan Kısa Film Festivali’ne nasıl hazırlık yapılacağı konularına değinilecek.
Çalışma kapsamında atölye çalışmaları, söyleşiler, kısa film gösterimleri, uzun metraj sinema filmi gösterimi ile filmin oyuncu ve yönetmenlerinin özellikle üniversite öğrencileriyle buluşturulması gibi çeşitli sanatsal etkinlikler gerçekleştirilecek.
Erzincan Kısa Film Platformu çalışması kapsamında panel ve seminer düzenleyecek yönetmenlerden Raşit Çelikezer ve Aclan Büyüktürkoğlu, oyunculardan Volkan Severcan, Suat Karausta, Serdar Yeğin, Hakan Boyav ve Mesut Yılmaz düzenleyecekleri panellerle sinema ve dizi sektörü hakkında bilgiler verecek.
Ayrıca, “Bildiğin Gibi Değil” isimli uzun metraj festival filmi de üniversitede hazırlanacak salonda öğrencilere izlettirilip ardından filmin yönetmeni Vuslat Saraçoğlu ve oyuncuları Serdar Orçin ve Can Ünlü ile söyleşi gerçekleştirilecek.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Öğretmen Adayları Dikkat: 2024 KPSS ÖABT Giriş Belgeleri Yayında!


İş İlanları

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Bosna'nın Özgürlük Sembolü Aliya İzzetbegoviç: Bağımsızlık Mücadelesinin Yıl Dönümünde Anıyoruz


Öteki Gündem

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem