Erzincan kapya biber yetiştiriciliği yaygınlaşıyor

Erzincan kapya biber yetiştiriciliği yaygınlaşıyor

Genel 16.05.2024 11:44:56 0
Erzincan kapya biber yetiştiriciliği yaygınlaşıyor
Tarih: 16.05.2024 11:44 Güncelleme: 16.05.2024 11:44
Erzincan’da her geçen yıl daha da büyüyen sebzecilik sektörü, gelişme trendine hız kesmeden devam ediyor. Bölgenin sebze ve meyve deposu olma yolunda emin adımlarla yürüyen Erzincan ürün desenini her geçen gün daha da genişletiyor. Pazarın isteklerini göz ardı etmeyen Erzincanlı üreticiler, ürün desenini çeşitlendirerek bölgesel pazarlardaki payını artırıyor. Toprağı, suyu, iklimi ve her şeyden önemlisi yeni gelişmeleri takip eden ve sürekli üreten çiftçileriyle Erzincan’da sebzecilik ve seracılık sektörü giderek büyüyor.
Son zamanlarda seracılık ve sektörün gelişmesi adına Erzincan Valiliği’nin himayesinde tüm güçlerini birleştiren Erzincan’da seracılık ve sebzecilik alanında yaşanan gelişmeler sektörde heyecan oluşturuyor. Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü bu anlamda çiftçileri yalnız bırakmıyor. İl Müdürü Murat Şahin ve Bitkisel Üretim Şube Müdürlüğü ekipleri sürekli çiftçileri bilgilendirmeye devam ediyor.
Geçtiğimiz yıl Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen ve finanse edilen Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında Erzincanlı çiftçilere 800 bin adet kapya biber fidesi temin eden Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, halk arasında salçalık biber olarak bilinen kapya biberin Erzincan’da üretiminin artırılmasını sağlamıştı. Erzincan çiftçisinin kapya biberi benimsemesiyle dün çiftçilere 416 bin adet kapya biber fidesi tedarik edilmişti. 2024 yılında üreticiler kapya biber yetiştiriciliğini artırmaya başladı. Merkeze bağlı Yeniköy’de Ziraat Mühendisi Fatih Tahtalı, 50 bin fideyi toprakla buluşturuyor. Ziraat Mühendisi Tahtalı, 30 dekarlık serasında da domates üretimi gerçekleştiriyor.
Erzincan İl Tarım ve Orman Müdürü Murat Şahin, 50 bin adet kapya biber fidesinin dikim çalışmalarına başlayan Ziraat Mühendisi Fatih Tahtalı’yı ziyaret etti. Erzincan’a ve tarıma katkısından dolayı Tahtalı’ya teşekkür eden İl Müdürü Şahin, “Erzincan çiftçisi, Erzincan ve ülkesi için, hem açık alanda hem de seralarda üreticilerimiz çalışmaya devam ediyor” dedi.
İl Müdürü Şahin, sebzecilik ve seracılığın Erzincan’da hızla geliştiğine dikkat çekerek, “Çiftçilerimizle, üreticilerimizle sürekli diyalog halindeyiz. Erzincan’ı bölgenin sebze ve meyve deposu yapmaya kararlıyız. Bu alanda hem Bakanlığımız hem Erzincan Valimiz Hamza Aydoğdu Beyefendi çiftçimize destek sağlıyor. Tarım teşkilatı olarak çiftçilerimizin yanında olmaya, ülkemiz ve milletimiz için üretmeye devam edeceğiz. Bugün Erzincanlı üreticilerimizden Ziraat Mühendisi Fatih Tahtalı’nın kapya biber dikimi için hazırladığı tarlasını ve domates yetiştirdiği seraları inceledik. Yapılan bu yatırımlar, Erzincan ve Türkiye için yapılan bu üretimler bizi çok mutlu ediyor” dedi.
Ziraat Mühendisi Fatih Tahtalı ise “Tarım sektöründe özellikle seracılık ve sebzecilik sektöründe yaşanan tüm gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Sürekli araştırıyoruz. Amacımız Erzincan için en iyisini üretmek. Hem kendi memleketimize hem de bölgede bulunan diğer illere en kaliteli ürünü sunmak için çalışıyoruz. Bu sene domates dışında kapya biber üretimi de yapacağız. Pazarın ve tüketicinin isteklerini göz önünde tutarak üretim yapıyoruz” diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi: Hakkarigücü: 0 - Fenerbahçe: 2


Van Spor

Beşiktaş’ta Flaş Gelişme! Ersin Destanoğlu ve Necip Uysal’a Tedbir Kararı Kaldırıldı


Van Spor

Muş Lalezar Spor, ilk yarıyı galibiyetle tamamladı


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu: "Adaletten taviz vermeyeceğiz"


Van Spor

Ersin Destanoğlu: "Federasyonumuz ismimizi lekeleme çabasına girmiş"


Van Spor

Kırşehirspor’un eski başkanı Bıçakçı’dan şok iddia: "Almanya’da bana milyonluk şike teklifi yapıldı"


Van Spor

Korkut’ta okçuluk antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığspor: "Gelişmeler kulübümüz tarafından izlenmekte"


Van Spor

Erzincan Belediyesi Birimler Arası Halı Saha Futbol Turnuvası sona erdi


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu Afal’dan Türkiye rekoru


Van Spor

24 Erzincanspor’dan bahis soruşturmasıyla ilgili açıklama


Van Spor

Elazığspor’dan 5 futbolcu PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Zirvede puan farkı 1'e indi! Fenerbahçe evinde hata yapmadı


Van Spor

Curling milli takımı Prag’da ikinci oldu


Van Spor

Elazığ Gençlik ve Spor Kulübü’nden 5 şampiyonluk, 11 madalya


Van Spor

Kick Boks Milli Takımı Erzurum’da


Van Spor

Kocaelispor, Galatasaray'ı Devirdi! Süper Lig'de Tarihi Sürpriz: 1-0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 2 Hacettepe A.Ş. Türk Metal 1963 Spor: 3


Van Spor

Osman Özköylü: "Bir hakem çıkıp bizim geleceğimizle oynayamaz"


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bütün amacımız bu takımın ilk 7’nin içinde olabilmesi"


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 2 - Diyarbekirspor:0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ