Erzincan domatesi çevre illerde sofraları süslüyor

Erzincan domatesi çevre illerde sofraları süslüyor

Genel 1.08.2024 18:42:41 0
Erzincan domatesi çevre illerde sofraları süslüyor
Tarih: 01.08.2024 18:42 Güncelleme: 01.08.2024 18:42
Erzincan’da üretilen domatesler bölge illerde sofraları süslüyor.
Doğu Anadolu Bölgesi’nde sahip olduğu avantajları iyi değerlendiren Erzincan, bölgenin sebze ihtiyacını karşılamak amacıyla üretime devam ediyor. Erzincan’da üretilen sebze ve meyveler bölge illerinde sofraları süslüyor.
Mikroklima iklimi, verimli toprakları, temiz su kaynakları, üreten çiftçileri, ulaşım imkanları gibi birçok avantaja sahip olan Erzincan’da tarım sektörü daha çok ve daha kaliteli üretmek amacıyla var gücüyle çalışmaya devam ediyor. Üreten Erzincan hem ülke ekonomisine hem Erzincan ekonomisine katma değer sağlıyor.
Erzincan’da son yıllarda artarak devam eden seracılık projeleri meyvelerini vermeye başladı. Erzincan Valiliği’nin himayesinde seracılığa yönelik çalışmalar devam ederken, Erzincan merkez ve Üzümlü ilçesinde üretim yapılan seralarda hasat sezonu tüm hızıyla sürdürülüyor. Ağırlıklı olarak domates ve salatalık üretimi gerçekleştirilen seralarda üretilen kaliteli sebzeler çevre illere gönderiliyor.
Bu kapsamda Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan aldığı hibelerle Erzincan’ın Akyazı Mahallesi’nde 8 dekarlık sera kuran Ziraat Mühendisi Yusuf Ciminli, ürettiği ürünleri çevre illere satıyor.
Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürü Murat Şahin, seracılık sektöründe başarıyla üretime devam eden genç ziraat mühendisini serasında ziyaret etti. Ziraat Mühendisi Yusuf Ciminli’yi tebrik eden İl Müdürü Şahin, Erzincan’da tarım sektöründe yaşanan gelişmelerin hem Erzincan hem de tarım sektörü açısından gurur verici gelişmeler olduğunu kaydetti. Tarım sektörüne yatırım yapan gençlerin sektöre canlılık kazandırdığını kaydeden Murat Şahin, “Önümüzdeki süreçte Erzincan’da üretimin daha çok arttığı bir sektör olacak. Erzincan Valimiz Hamza Aydoğdu’nun talimatlarıyla Erzincan’da yatırımlarımız devam edecek. Tarım ve Orman Bakanlığımız da genç girişimcileri desteklemeye devam ediyor” diye konuştu.
Erzincan’da seracılık sektöründe faaliyet gösteren Ziraat Mühendisi Yusuf Ciminli ise seralarda üretime devam ettiklerini kaydederek “Üretim ve pazarlamada herhangi bir sıkıntı yaşamıyoruz. Erzincan seralarında üretilen ürünleri çevre illere gönderiyoruz. Biz şu anda ürettiğimiz domatesleri direk Bingöl ilimize gönderiyoruz. Piyasalarda domates fiyatları 20-25 TL arasında değişiyor. Şunu ifade etmeliyim ki Erzincan’da üretilen ürünlerimiz lezzet, aroma, kalite ve albeni açısından çevre illerde tercih edilen ürün konumundadır. Biz elimizden gelen çabayı göstererek Erzincan için ülkemiz için üretmeye devam edeceğiz” dedi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Yeni Malatyaspor kalesini gole kapatamıyor


Van Spor

Atlı cirit ön eleme müsabakaları Erzincan’da yapıldı


Van Spor

Fenerbahçe Samsunspor Engeline Takıldı: 19 Mayıs'ta Golsüz Beraberlik


Van Spor

Iğdır FK - İstanbulspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 2 - İstanbulspor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2- Aliağa Futbol Kulübü: 2


Van Spor

Yeni Malatyaspor 1- Somaspor 7


Van Spor

Bingöllü milli atletten Balkan Şampiyonası’nda bronz madalya


Van Spor

Galatasaray ve Beşiktaş'tan Heyecan Dolu Derbi: Rams Park'ta Skor 1-1


Van Spor

İngiliz Futbol Efsanesi Lineker, Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'den Özür Diledi


Van Spor

Korkut’ta tenis antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor Asbaşkanı Şerifoğulları’na ceza


Van Spor

Fenerbahçe, Fransız ekibi Nice’i İstanbul’da 3. kez yendi


Van Spor

Erzurumspor’da borç engeli tamamen kalktı


Van Spor

Çıran’dan sağduyu çağrısı


Van Spor

Galatasaray - Beşiktaş derbisini Yasin Kol yönetecek


Van Spor

Erzurumspor FK, Vanspor FK maçının hazırlıklarını sürdürdü


Van Spor

Osimhen geri döndü! Galatasaray'dan tek golle tarihi zafer


Van Spor

Elazığspor’da Mustafa Sarıgül dönemi


Van Spor

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ