Erzincan Belediyesinin 5199 sayılı kanun ve ilgili diğer mevzuatlardan kaynaklı görevlerini yerine getirilmesinin takipçisi olacağız

Erzincan Belediyesinin 5199 sayılı kanun ve ilgili diğer mevzuatlardan kaynaklı görevlerini yerine getirilmesinin takipçisi olacağız

Genel 26.01.2023 08:46:57 0
Erzincan Belediyesinin 5199 sayılı kanun ve ilgili diğer mevzuatlardan kaynaklı görevlerini yerine getirilmesinin takipçisi olacağız
Tarih: 26.01.2023 08:46 Güncelleme: 26.01.2023 08:46
Erzincan Baro Başkanı Adem Aktürk, Erzincan Belediyesinin 31.12.2022 tarihine kadar, hayvan bakımevi kurması gerektiği halde, bu güne kadar kanunun emredici hükmünü yerine getirmediğini kaydederek, “Erzincan Belediyesinin 5199 sayılı kanun ve ilgili diğer mevzuatlardan kaynaklı görevlerini yerine getirilmesinin takipçisi olacağız” dedi.
Baro Başkanı Aktürk, sosyal medyaya düşen ve Erzincan Belediyesi’ne ait hayvan barınağında çekilen cep telefonu görüntülerinde ölen yavru köpeklerin poşet ve çuvallara konulduğu ifade ederek şu açıklamada bulundu:
“Görüntüler ile ilgili araştırma Baro Başkanlığımızca yapılmakta olup konu Hayvan Hakları Komisyonumuzca titizlikle takip edilmektedir. Erzincan Belediyesi hayvan barınağını; genel itibariyle 5199 Sayılı Hayvanların Korunması Kanunu’nun aradığı asgari şartları taşımadığı, sağlıklı ve hasta hayvanların bir arada tutulduğu, hijyen şartlarının yetersiz olduğu ve ağır koku bulunduğu görülmüştür. Yapılan tespit ve talepler yetkili kişilere iletilerek ivedi şekilde gereğinin yapılması istenilmiştir.
5199 sayılı Kanunu uyarınca; "Büyükşehir belediyeleri, il belediyeleri ve nüfusu yetmiş beş bini aşan belediyeler 31/12/2022, diğer belediyeler ise 31/12/2024 tarihine kadar ek 1 inci maddenin birinci fıkrasında hayvan bakımevlerini kurmakla yükümlüdür. Belediyeler bu madde yürürlüğe girdikten sonra üç yıl süreyle birinci fıkra gereğince hayvan bakımevleri kurmak ve rehabilitasyon işlemlerini gerçekleştirmek için kesinleşmiş en son bütçe gelirlerinin binde beşi oranında kaynak ayırır. Bu fıkra uyarınca ayrılan ödenekler başka bir şey için kullanılamaz." hükümleri mevcuttur.
Erzincan Belediyesi 31/12/2022 tarihine kadar, hayvan bakımevi kurması gerektiği halde, bu güne kadar kanunun emredici hükmünü yerine getirmemiştir.
Büyükşehir belediyeleri, il belediyeleri ve nüfusu yirmi beş bini aşan büyükşehir ilçe belediyeleri ile diğer belediyeler, sahipsiz veya güçten düşmüş ya da tehlike arz eden hayvanların korunması ve bakımının yapılması ile rehabilitasyonunun sağlanması amacıyla hayvan bakımevleri kurar.
Hayvanlar, ilgili belediyeler tarafından hayvan bakımevine götürülür.
Hayvan bakımevi kurma zorunluluğu olmayan belediyeler ise sorumluluk alanındaki bu hayvanları en yakın hayvan bakımevine götürür.
Rehabilitasyon süreci tamamlanan hayvanların, bakımevine getiren belediye tarafından öncelikle alındıkları ortama bırakılmaları esastır.
Rehabilite edilmemiş sahipsiz köpekler, belediyelerce hayvan bakımevlerinde veya geçici ünitelerde kısırlaştırılarak veri tabanına kaydedilir.
Geçici ünitelerde yapılan kısırlaştırmalar sonrasında, köpekler alındıkları ortama bırakılmadan önce sağlıklarına kavuşmaları için gerekli tedbirler alınır.
Erzincan Belediyesi’nin 5199 sayılı kanun ve ilgili diğer mevzuatlardan kaynaklı görevlerini yerine getirilmesinin takipçisi olacağız
Basına yansıyan görüntüler ile alakalı, sorumlu kişi/kişiler hakkında yasal süreç işletilecektir. Hayvanların korunması, gözetilmesi, bakımı ve kötü muamelelerden uzak tutulması için gerekeni yapacağımızın bilinmesini isteriz.”
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - Sarıyer: 0


Van Spor

Elazığspor yönetimi, taraftar grup liderleriyle buluştu


Van Spor

Hakan Canbazoğlu Elazığspor’da


Van Spor

Fernando Andrade, Erzurumspor FK’da


Van Spor

Göztepe Hatice Akbaş Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nda yeni dönem eğitimleri


Van Spor

Elazığlı sporcu U16 milli takım kampında


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bir galibiyet serisi yakalayıp, üstleri zorlamamız lazım"


Van Spor

Elazığspor’da Kaleci Muammer sözleşmesini feshetti


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’un milli gururları Başkan Taşkın’ı ziyaret etti


Van Spor

Kaymakam Uzun, Türkiye şampiyonunu ziyaret etti


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklara ara verilmedi


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - Kırklarelispor: 0


Van Spor

Yeşilyurt Belediyesi Yaşam ve Spor Merkezi’nde kayıtlar başladı


Van Spor

Uçan Türkler, Milano Cortina 2026 Kış Olimpiyatları yolunda


Van Spor

Çıldır Gölü’nde paraşütle uçma heyecanı yaşandı


Van Spor

Doğu Anadolu’da büyük başarı: 12 sporcu, 12 madalya


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ