Erzincan bakırının fiyatı müşteri kaybına neden oluyor

Erzincan bakırının fiyatı müşteri kaybına neden oluyor

Genel 9.07.2025 09:48:28 0
Erzincan bakırının fiyatı müşteri kaybına neden oluyor
Tarih: 09.07.2025 09:48 Güncelleme: 09.07.2025 09:48
Erzincan’ın binlerce yıllık tarihi geçmişine ışık tutan bakır ürünler fiyatlarındaki artış nedeniyle müşteri kaybına neden olurken esnafın da tadını kaçırdı.
Çaydanlık, semaver, fincan takımı, cezve ve çeşitli hediyelik eşyalarda kullanılan döneminin en popüler ürünü olan bakıra her geçen gün ilgi azalıyor. Erzincanlı esnaf unutulmaya yüz tutmuş bakırı yaşatmaya çalışıyor.
Bakır günümüzde özellikle sağlığına önem verenlerin ve damak tadını bilenlerin tercihi oluyor.
Erzincanlı esnaf Necmi Taş, bakıra sahip çıkılması gerektiğini ifade ederek, "Eleman bulamıyoruz çalıştıracak. Eleman yetişmiyor. Baktığımızda bakıra pahalı diyorlar. Her şey pahalı, alüminyum pahalı, çelik pahalı. Bakır onlara göre pahalı değil. Ama insanlar tutturmuşlar bakır pahalı diye" şeklinde konuştu.
"Erzincan’a her geldiğimizde bakır almadan gitmiyoruz. Hatıra olsun diye yakınlarımıza hediyelik alıyoruz." diyen gurbetçi Murat Turgut ise bakır fiyatlarında artış olduğunu belirtti. Öte yandan özellikle bakır demlikte demlenen çayın soğumadığını aktaran Turgut, Erzincan bakırını diğer illerde de yaşatmaya çalıştıklarını kaydetti.
Erzincan yeraltı çarşısının geliştirilmesini söyleyen Serpil Akkoyun ise "Ben küçükken bizim ev hep bakırdı. Sonra çelikler çıktı, bakır geri plana atıldı. Ancak şu an bakıra dönüş var gibi. En azından buradan geçenler bakırı soruyor. Ve mutlaka 1 tane almaya çalışıyor" ifadelerini kullandı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Van YYÜ'de İŞKUR Gençlik Programı için 889 Öğrenciye İstihdam Fırsatı!


Van İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Bosna'nın Özgürlük Sembolü Aliya İzzetbegoviç: Bağımsızlık Mücadelesinin Yıl Dönümünde Anıyoruz


Öteki Gündem

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem