Tarih: 28.10.2024 11:24

Erdoğan'ın Liderliğinde Kritik Zirve: TUSAŞ Saldırısı ve Ekonomi Masada!

Facebook Twitter Linked-in

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN KABİNEYE BAŞKANLIK EDECEK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gerek iç gerekse dış politikadaki önemli gelişmelerin ele alınacağı bir Kabine Toplantısına başkanlık edecek. Kamuoyunun yakından takip ettiği enflasyonla mücadele, ekonomik tedbirler, savunma sanayii ve sağlık sektörüne yönelik denetimler gibi konuları masaya yatıracak olan Kabine, terörle mücadeledeki son gelişmeleri de değerlendirecek.

TUSAŞ SALDIRISI VE SAVUNMA SANAYİ TEDBİRLERİ

Toplantının öne çıkan konularından biri TUSAŞ'a yönelik düzenlenen terör saldırısının ardından yürütülen operasyonlar olacak. Kabine toplantısında, saldırıda kullanılan silah ve mühimmatın kaynakları, teröristlerin Türkiye'ye nasıl sızdıkları ve potansiyel bir destek ağının varlığı gibi soruların cevapları aranacak. Savunma sanayii tesislerinin güvenlik önlemlerinin daha da artırılması da gündemdeki önemli başlıklardan biri olacak.

TERÖRLE MÜCADELEDE YENİ OPERASYONLAR

Kabine, terörle mücadele kapsamında gerçekleştirilen operasyonları da gözden geçirecek. Türk Silahlı Kuvvetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı tarafından gerçekleştirilen ve çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiği başarılı operasyonlar ile ilgili son bilgiler sunulacak.

SAĞLIK SEKTÖRÜNDE DÜZENLEMELER VE DENETİMLER

Sağlık sektöründeki suiistimal iddiaları da Kabinede ele alınacak. Özel hastanelerde denetimlerin artırılması ve yenidoğanlara yönelik suistimal iddialarının takibi konusu, kabine üyeleri tarafından değerlendirilecek. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından sürdürülen taklit ve tağşiş denetimleri de gündeme gelecek.

EKONOMİDEKİ HEDEFLER VE ALIM GÜCÜNÜN ARTIRILMASI

Ekonomik gelişmeler, hedeflenen enflasyon oranlarına ulaşmak için alınacak tedbirler ve dar gelirlilerin alım gücünün artırılması gibi konular da Kabinenin ele alacağı diğer meseleler arasında yer alıyor. Asgari ücretin yeniden belirlenmesi ve ekonomik tedbirler konusunda atılacak adımlar üzerinde durulacak.

İSRAİL VE BÖLGESEL GELİŞMELER

Ortadoğu'daki tension ve İsrail'in Gazze saldırısı da bölgedeki gelişmeler çerçevesinde kabine gündeminde yerini alacak. İsrail'in saldırgan tutumuna yönelik atılacak adımlar ve bölgesel istikrarın sağlanması için Türkiye'nin diplomasi stratejisi masaya yatırılacak.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —