Erdoğan'ın İmzasıyla AK Parti'de Kongre Heyecanı Başladı: Partide Büyük Değişim Kapıda!

AK Parti'de kongre hazırlıkları başladı: Değişim rüzgarı esiyor.

Politika 4.09.2024 00:54:00 0
Erdoğan
Tarih: 04.09.2024 01:04

AK PARTİ MKYK TOPLANDI

Adalet ve Kalkınma Partisi'nde (AK Parti) hareketli günler başladı. Parti, kongre sürecini başlatarak büyük bir dönüşüme hazırlanıyor. AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı gerçekleşti ve bu toplantının merkezinde kongre takvimi yer aldı.

ERDOĞAN KARARI İMZALADI

Toplantıda önemli kararlar alınırken, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partiyi kongreye götürecek kararı imzaladı. Böylece kongre süreci resmen başlatılmış oldu.

KONGRE TAKVİMİ ŞEKİLLENİYOR

MKYK'da kapsamlı bir sunum yapılırken, partinin mart sonuna kadar kongre takvimi belirlenmesi planlanıyor. Delege seçimlerine ilişkin takvimin 21 Eylül itibarıyla hazır olacağı ve 12 Ekim'de de belde ve İlçe kongrelerinin düzenleneceği açıklandı. Bunun yanı sıra 28 Aralık'ta başlayacak olan il kongrelerinin ise Mart 2025'e kadar tamamlanmasının planlandığı bilgisi paylaşıldı..

SİYASİ FAALİYETLER VE YENİ DÖNEM PLANLAMASI

AK Parti kurmayları, yeni dönemdeki siyasi faaliyetleri ve stratejileri değerlendirmeye aldı. Eylül ayında üst düzey parti yöneticilerinin vatandaşlarla buluşacağı ve partinin saha çalışmalarının yoğunlaştırılacağı belirtildi.

YÜZDE 60 DEĞİŞİM BEKLENTİSİ

Parti içi kulislerden gelen bilgilere göre, Büyük Kongre'de Erdoğan'ın yönetimde önemli bir değişim yapması bekleniyor. Yönetimde yüzde 60'tan fazla bir değişim gerçekleşebileceği ve Yürütme ve İdare Bakanlar Kurulu'nda (MYK) da birçok genel başkan yardımcısının değişebileceği üzerine tahminler yürütülüyor. Öne çıkan bilgilere göre bu değişikliklerle beraber, daha güçlü siyasi söylemlere sahip ve partinin yeni politikalarını oluşturacak aktif isimlere görevler verilmesi gündemde.

ÖNEMLİ ŞEHİRLERDEKİ TEŞKİLAT DEĞİŞİKLİKLERİ

Erdoğan'ın değişiklik planları arasında İstanbul ve Ankara gibi kritik şehirlerdeki il başkanlıkları ve teşkilat yapısı da bulunuyor. Yapılacak değişikliklerle yenilenme ve dinamizm hedefleniyor. Sürecin titizlikle ve acele edilmeden, kapsamlıca ele alınarak yürütüleceği ifade ediliyor.