Tarih: 24.09.2024 22:28

Erdoğan'ın BM'deki Filistin Konuşması İsrail Heyetini Kıvrandırdı!

Facebook Twitter Linked-in

BM 79. GENEL KURULU BAŞLADI

ABD'de gerçekleştirilen Birleşmiş Milletler'in (BM) 79. Genel Kurulu toplantıları başladı. Bu önemli zirvede, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir konuşma gerçekleştirdi. BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in açılış konuşmasını yaptığı toplantıda, geleneksel olarak ilk sırayı alan Brezilya'nın ardından ABD Başkanı Joe Biden ve Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan kürsüye çıktı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN BM KONUŞMASINDA GAZZE VURGUSU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kürsüdeki konuşmasında, özellikle İsrail'in Gazze'deki eylemlerini sert ifadelerle eleştirdi. İsrail'e yönelik ağır suçlamalarda bulunan ve İsrail'in katliamlarını gündeme taşıyan Erdoğan, uluslararası toplumu da harekete geçmeye çağırdı.

İSRAİLLİLERİN YÜZÜ DÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı'nın gibi sert eleştiriler içeren üslubu, İsrail delegasyonunun yüz hatlarını belirgin bir şekilde değiştirdi. Alkışlarla sık sık bölünen konuşma boyunca, İsrailli yetkililerin suratlarının asıldığı gözlemlendi. Öte yandan, aynı konuşma sırasında, Erdoğan'ı tercüman eşliğinde dinleyen Filistinli yetkililerin memnuniyeti de katılımcılar tarafından fark edildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —