Erdoğan'dan Ekonomiye Dair Kritik Açıklama: Fahiş Fiyatla Mücadele ve Enflasyon Düşüşü Vurgusu!

Enflasyonla mücadelede kararlılık mesajı.

Politika 28.10.2024 20:43:00 0
Erdoğan
Tarih: 28.10.2024 20:46

ENFLASYONDA DÜŞÜŞ DEVAM EDECEK

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, enflasyon ile mücadeledeki kararlı tutumunu dile getirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarına göre enflasyonla ilgili düşüş eğiliminin sürmesi bekleniyor. Toplumun alım gücünü korumak için fahiş fiyat uygulamalarına savaş açan Erdoğan, bu yönde atılacak adımların devam edeceğinin altını çizdi. 

CUMHURBAŞKANLIĞI KABİNESİ TOPLANDI

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Erdoğan başkanlığında Beştepe'de bir toplantı gerçekleştirdi. İki saat on dakika süren toplantı sonrasında konuşan Cumhurbaşkanı, ekonominin can damarı olan enflasyonla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Enflasyonda düşüş eğiliminin devam edeceğini vurgulayan Erdoğan, özellikle fahiş fiyatlarla halkın geçimine darbe vuran uygulamalara taviz verilmeyeceğini işaret etti. 

EKONOMİK İYİLEŞME VE İSTİSMARA KARŞI MÜCADELE

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı: "Küresel ekonomide mevcut belirsizlikler ve çatışmalara rağmen ekonomide iyileşme sürüyor. Ülke olarak karşılaştığımız enflasyon sorununda başlatılan düşüş trendi devam edecek. Fahiş fiyat artışları yapan ve etiket oyunları ile halkımızı mağdur edenlere karşı etkin mücadelemizi sürdüreceğiz." Ayrıca, enflasyondan nemalanan kesimlere dikkat çeken Cumhurbaşkanı, bu kişilere karşı yapılan mücadeleyi anlattı. 

MİLLETİN DESTEĞİ VE İSTİŞARE ÖNEMİ

Son olarak Erdoğan, milletin yaşadığı zorlukları anladığını ve hükümetin ekonomi politikalarına olan güveninin devam ettiğini belirtti. İş dünyası ve ihracatçılardan gelen taleplere yanıt vermeyi öncelikli görev olarak tanımladı ve sürecin yakın istişare ile devam edeceğini sözlerine ekledi.


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Öğretmen Adayları Dikkat: 2024 KPSS ÖABT Giriş Belgeleri Yayında!


İş İlanları

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Bosna'nın Özgürlük Sembolü Aliya İzzetbegoviç: Bağımsızlık Mücadelesinin Yıl Dönümünde Anıyoruz


Öteki Gündem

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem