Erdoğan'dan CHP'ye Sert Çıkış: 'Sözde Değişim Yalanı, Millete Özür Borcunuz Var!'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Özgür Özel'e tepki: "Millete özür borcunuz var"

Politika 10.09.2024 20:19:00 0
Erdoğan
Tarih: 10.09.2024 20:21

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir vatandaşın AK Parti'ye oy veren kişilere "gerizekalı" demesinin ardından, bu kişiyi protokolünde ağırlayan CHP'li Özgür Özel'e sert tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı, "CHP lideri Sayın Özel'in millete bir özür borcu olduğuna inanıyoruz." ifadesini kullandı.

DİLRUBA KAYSERİLİOĞLU TEPKİ ÇEKEN AÇIKLAMALARIYLA GÜNDEMDE

Dilruba Kayserilioğlu, bir sokak röportajında AK Parti'ye oy verenler için kullandığı "gerizekalı" ifadesiyle gündeme gelmişti. Şahıs, bu durum sonrasında tutuklandı ve serbest bırakıldı. Serbest kalmasının ardından ise CHP tarafından bir organizasyonda onur konuğu olarak ağırlanması, tartışmalara yol açtı.

ERDOĞAN: “28 MİLYONUN İRADESİNE HAKARET EDİLDİ”

Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP'nin bu davranışını eleştirdi. Erdoğan, "28 milyonun iradesine hakaret eden bir kişiyi 30 Ağustos'ta onur konuğu yaparak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurucusu olduğu partiye zarar verdiler." diyerek tepkisini dile getirdi ve CHP lideri Özgür Özel ile partisinin bu tutumunu kınadı.

ÖZEL VE CHP'NİN ÖZÜR BORCUNA VURGU

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında, CHP'nin ve Özgür Özel'in almış olduğu tavrın, partinin geçmişte yaptığı hatalara geri dönüş anlamına geldiğini söyledi. "Millet iradesine yönelik hakarete asla izin vermez ve bunu affetmez," diyen Erdoğan, halkın rencide edildiğini ve Özel'in millete olan özür borcunu ödemesi gerektiğini belirtti.


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Öğretmen Adayları Dikkat: 2024 KPSS ÖABT Giriş Belgeleri Yayında!


İş İlanları

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem