Erdoğan'dan Çarpıcı Hamas Savunması: 'Direniş Grubu, Terör Örgütü Değil'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan Hamas açıklaması: "Terör örgütü gürüşünde değilim"

Dünya 25.09.2024 09:37:00 0
Erdoğan
Tarih: 25.09.2024 09:39

ABD'de Birleşmiş Milletler Genel Kurulu sırasında NBC News'e çarpıcı ifadelerde bulunan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hamas konusuna değinerek onları bir direniş grubu olarak niteledi ve terör örgütü olarak görmediğini belirtti.

CUMHURBAŞKANININ CRUCIAL AÇIKLAMALARI

Erdoğan, NBC News'e verdiği röportajda, İsrail'in Filistin topraklarındaki eylemlerini "soykırım" olarak tanımlarken, Hamas'a yönelik tutumuna dikkat çekti. Cumhurbaşkanı'nın ifadelerine göre, Hamas'ın mücadelesi topraklarını koruma çabası temeline dayanıyor ve bu yüzden onlara terör örgütü gözüyle bakılmamalı.

HİÇBİR ZAMAN HAMAS'A TERÖR ÖRGÜTÜ DEMEDİM

İsrail ve Filistin arasındaki çatışmada İsrail'in aldığı tutumla ilgili eleştirilerde bulunan Erdoğan, Filistin halkının uzun süredir süregelen acılarına vurgu yaparak, Hamas ile ilgili olarak "Biz teröristlere karşıyız. Fakat Hamas'ı iyi tanıyan liderlerden biriyim. Hiçbir zaman Hamas'a terör örgütü demedim. Şu anda da bir terör örgütü olarak bakmıyorum. Zira Hamas, topraklarını koruma gayreti içerisinde olan bir direniş grubudur" dedi.

TARİHSEL BAĞLAM VE FİLİSTİN'İN DURUMU

Türkiye'nin Filistin sorununa bakışı ve tarih boyunca yaşananlar hakkında da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin'in 1947'den bu yana toprak kaybının yanı sıra yaşanan zulümlere de işaret etti. Erdoğan, bu tarihi bağlam göz önünde bulundurulduğunda Filistin halkının maruz kaldığı şiddetin boyutlarının daha net görülebileceğini ifade etti.