Erdoğan'a saldıran İsrail Dışişleri Bakanı'na Türkiye'den ortak tepkiler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik saldırgan ifadeler paylaşan İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz'a Türkiye'den ortak ve sert tepkiler geldi.

Politika 2.08.2024 23:58:00 0
Erdoğan
Tarih: 03.08.2024 00:02

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik saldırgan paylaşımlarına sert bir tepki gösterdi.

"KATİL RUH HASTASI, ELİ KANLI SOYKIRIMCI"

Altun, şu ifadeleri kullandı:

Katil ruh hastası! Sen Recep Tayyip Erdoğan’ın ismini, masumların kanını emdiğin o kirli ağzına aldıkça biz kendisini daha fazla desteklemeye, daha kararlı bir şekilde arkasında durmaya devam edeceğiz. Sizin gibi eli kanlı soykırımcı katillerden Sayın Cumhurbaşkanımızın da ülkemizin de öğreneceği tek bir şey yoktur.

Filistinli kardeşlerimize yönelik işlediğiniz katliamların, uyguladığınız bu rezil soykırımın hesabı elbet bir gün sorulacak.

 

İMAMOĞLU: "DEMOKRASİYİ ÇOCUK KATİLİNDEN ÖĞRENECEK DEĞİLİZ"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan paylaşımda bulunan İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz'e tepki gösterdi.

Ekrem İmamoğlu, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bayrağına ve Cumhurbaşkanı'na hakaret eden bu açıklamanızı size aynen iade ediyorum. Demokrasiyi ve hukuku, elinde on binlerce çocuğun kanı olan birilerinden öğrenecek değiliz. Evet, her şey çok güzel olacak. Filistin özgür olduğu zaman.


CEVDET YILMAZ: "DEMOKRASİYİ AĞZINA ALMAK, HADDİNE DEĞİL"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, sosyal medya hesabından Katz'a şu sözlerle tepki gösterdi:

İşgal altındaki Gazze’de masum çocukları ve sivil halkı katledenlerin ne Türkiye’yi ne Sayın Cumhurbaşkanımızın adını ne de özgürlük ve demokrasi kavramını ağızlarına almak hadlerine değildir.

Defalarca sandıkta aziz milletimizin temiz oylarıyla seçilen, demokrasi ve kalkınma yolunda ülkemize sayısız eser ve hizmetler kazandıran, zalimlerin yüzüne karşı hakkı haykırmaktan hiç bir zaman geri durmayan Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yaşamaktan ve kendisinin yol arkadaşları olmaktan onur duyuyoruz.

Her şeyin güzel olacağı gün; Filistin halkının özgürlüğüne kavuştuğu, Netanyahu yönetiminin ise mazlum ve savunmasız bir halka karşı işledikleri suçların karşılığını uluslararası hukuk önünde bulacağı gündür.

ÖMER ÇELİK: "NAZİ KAFALI"

AK Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, İsrail Dışişleri Bakanı Katz'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili açıklamasına tepki gösterdi.

Çelik, şunları kaydetti:

İsrail'in Nazi kafalı Dışişleri Bakanı Katz'ın devletimizi ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan açıklaması bir soykırımcı katilin hezeyanıdır. Soykırımcı hükümetin Dışişleri Bakanı olan Katz, demokrasi ve özgür dünya adına konuşabilecek son kişi bile değildir. Cumhurbaşkanımızın izlediği Filistin politikası, özgür dünyanın gerçek iradesidir. Özgür dünyanın gür sesi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dır. Nazilerin ve katillerin sesi ise Netanyahu ve Katz gibilerdir. ​​​​​​​Netanyahu hükümeti, işledikleri soykırım suçları nedeniyle er ya da geç yargılanacaktır.

YERLİKAYA: "ÇOCUKLARI, KADINLARI, YAŞLILARI KATLEDEN HÜKÜMETİN MENSUBU"

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz'ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan paylaşımına tepki gösterdi.

Paylaşımında, Katz'ın hadsizliklerinin devam ettiğini bildiren Yerlikaya, şunları kaydetti:

İsrailli Bakan'ın hadsizlikleri devam ediyor. Cumhurbaşkanı'mız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, her daim milletinin gönlündedir. 22 yıldır süregelen AK Parti iktidarları ülkemizi her alanda ileriye taşımış ve taşımaya devam etmektedir. Çocukları, kadınları, yaşlıları acımasızsa katleden bir hükümetin mensubu olarak Türkiye'ye mesaj vermeye kalkmak sizin haddinize değildir. Biz mazlumların, Filistinli kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.


ÇAĞATAY KILIÇ: "YAPTIĞINIZ SOYKIRIM, SONUNUZ OLACAK"

Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç, İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan paylaşımına tepki gösterdi.

Paylaşımında Kılıç,

Katil bir hükümetin görünen kirli yüzüsün. Recep Tayyip Erdoğan adını ağzına almak senin haddine değil. Şunu unutma ki Türkiye Cumhuriyeti yaptıklarınızı tarihe not düşmüştür. Barbarlığınız ve yaptığınız soykırım sonunuz olacak.

değerlendirmesini yaptı.

VEDAT IŞIKHAN: "YERYÜZÜNDE BOZGUNCULUK YAPAN HADSİZ"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da İsrail Dışişleri Bakanı Katz'a sosyal medya hesabından şu ifadelerle tepki gösterdi:

Yeryüzünde bozgunculuk yapan hadsiz!

Uluslararası arenada Özgür Filistin Davası için en önde gayret gösteren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Türkiye’den korkmaya devam edeceksiniz!

Sen masum bebekleri acımasızca katleden bir terör devletinin soykırımcı Bakanısın. Döktüğünüz her damla kanın hesabını vereceksiniz.

HAKAN FİDAN: "TAM BİR HASTALIK HALİ"

Dışişleri Hakan Fidan, İsrailli mevkidaşının Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türkiye'ye yönelik küstah açıklamalarına şu ifadelerle karşılık verdi:

Israel Katz’ın, Dışişleri Bakanlığı yapmak yerine, ülkemizi ve Sayın Cumhurbaşkanımızı kendi hezeyanlarına sürekli konu etmesi tam bir hastalık halidir.

Kabinedeki varlığı, iftira ve yalan kusma saplantısından ibaret olan bu şahıs soykırımcı Netanyahu Hükümeti’nin hadsizlik ve arsızlık abidesidir.


Haber Kaynak : Enson Haber
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Öğretmen Adayları Dikkat: 2024 KPSS ÖABT Giriş Belgeleri Yayında!


İş İlanları

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Bölgeden resmen fışkırıyor ama Türkiye giremiyor! Cihat Yaycı sitem etti: Defalarca söyledim


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem