Erdoğan: Küçük Cezalar da Cezaevine Götürecek, Seri Suçlulara Göz Yumulmayacak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan adalet sisteminde önemli değişiklikler.

Politika 9.10.2024 16:25:00 0
Erdoğan: Küçük Cezalar da Cezaevine Götürecek, Seri Suçlulara Göz Yumulmayacak!
Tarih: 09.10.2024 16:27

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN ÇARPICI AÇIKLAMALARI

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adalet Bakanlığı bünyesinde gerçekleştirilecek olan reform sürecine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, TBMM'de AK Parti Grup Toplantısı sırasında yaptığı konuşmada, adalet alanında ivedi düzenlemelerin hayata geçirileceğini duyurdu.

ADALET SİSTEMİNDE YAPILACAK DEĞİŞİKLİKLER

Cumhurbaşkanı, seri bir şekilde suç işleyen bireylerin yargılama aşamasında tespit edilebilmeleri ve dikkate alınmaları için gerekli düzenlemelerin yapılacağını vurguladı. Adalet sistemine yönelik eksikliklerin giderilmesi için yapılan çalışmalara değinen Erdoğan, mevcut yasalardaki süreçlerin çoğu zaman suç kayıtlarının sonuçlanmadan kayıtlarda gözükmesi ve bu durumun adalet hissinin zedelenmesine yol açtığını eleştirdi.

SUÇ İŞLEYENLERE GEÇİT YOK

Erdoğan, cezaevine girmesi gereken ve altı yıldan az ceza alanların, infaz düzenlemeleri sayesinde cezaevinde zaman geçirmeden serbest bırakılmalarının önüne geçileceğini belirtti. Bu çerçevede, belli başlı suçlarda yüzde on oranında cezanın cezaevinde geçirilmesinin ardından infazın başlaması sağlanarak, suç işlemeye teşvik edici bir durumun önüne geçileceğini aktardı.

İKİ KRİTİK DÜZENLEME GELİYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, adaletin işleyişinde suçlu lehine olan yanılgıların düzeltilmesi için iki önemli adım atılacağını ifade etti. İlk düzenlemenin Adalet Bakanlığı'nda özel olarak oluşturulacak bir birime, diğerinin ise seri suç işleyenlerin tutuklanabilmesini kolaylaştırılmasına yönelik olacağını açıkladı. Söz konusu düzenlemelerle toplumsal vicdanın rahatlatılması ve adalet sisteminin daha etkin bir şekilde işletilmesi amaçlanıyor.


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Öğretmen Adayları Dikkat: 2024 KPSS ÖABT Giriş Belgeleri Yayında!


İş İlanları

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem