Tarih: 31.08.2024 21:12

Erdoğan Kararlı: Doğu ile Batı Arasında Seçim Yok!

Facebook Twitter Linked-in

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) ve Şangay İşbirliği Teşkilatı (ŞİT) arasında tercih yapma zorunluluğunda olmadığını belirtti. Erdoğan, doğuyla ilişkilerin güçlendirilmesi ve batıyla iş birliğinin ilerletilmesi yönünde mesajlar verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Savunma Üniversitesi Harp Okulları Diploma Alma ve Sancak Devir Teslim Töreni'nde yaptığı konuşmada, bu politikanın Türkiye'nin dünya siyasetinde etkin bir ülke olmasını sağlayacağını söyledi.

MAVİ VATAN VURGUSU

"Türkiye'nin Mavi Vatan'daki mücadelesine kulak asmayacağız" diyen Erdoğan, Mavi Vatan'ın sadece bir masal olarak görülemeyeceğini ve Türkiye'nin macera aramakla itham edenlere itibar edilmeyeceğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mavi Vatan'daki hakların savunulacağını ve geçmişte olduğu gibi bugün ve yarın da Türkiye'nin mücadelesinden rahatsız olanlar olabileceği ancak buna kulak asmayacaklarını ifade etti.

AB VE ŞANGAY TERCİHİ: DENGELİ POLİTİKA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin dış siyasetinde dengeli bir politika izlediğinin altını çizdi. Şangay İşbirliği Teşkilatı ve Avrupa Birliği arasında bir tercihin söz konusu olmadığı belirten Erdoğan, her iki bölgeyle de iş birliğinin ilerletilmesi noktasında adımlar atılacağını vurguladı. Erdoğan, AB ve Şangay arasında seçim yapılmasının gerekmediğini ve Türkiye'nin ilişkilerini kazan-kazan esasına dayandırdığını aktardı.

MEZUNİYET TÖRENİNDE ASKERLERE SESLENDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Deniz Harp Okulu mezuniyet töreninde de konuştu. Deniz Harp Okulunda mezun olan 427 askere seslenen Erdoğan, askerleri ve ailelerini tebrik ederek, onlardan millete hizmet etmelerini, hukuka ve demokrasiye bağlı kalmalarını istedi. Ayrıca Erdoğan, mezuniyet törenlerini takip eden günlerde gerçekleşen 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarına atıfta bulundu.

MODERN DENİZALTILAR VE DONANMANIN GÜCÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin güçlendirilmesine yönelik çalışmalarından bahsetti. Geçen hafta gerçekleştirilen açılışta yeni denizaltıların hizmete girdiğini, bu sayede Deniz Kuvvetlerinin daha da güçlendiğini ifade etti. 2025 ve 2026 yıllarında hizmete alınacak olan denizaltı projelerinden bahseden Erdoğan, modern denizaltıların Türk donanmasına dahil edileceğini belirtti. Ayrıca milli silahlar ve sistemler üzerinde duran Erdoğan, bu alanda atılan adımların Türkiye'yi dünyadaki önde gelen ülkeler arasına taşıyacağını belirtti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —