Erdoğan: Emniyet ve Adalet Sisteminde Reform Sinyali

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Güvenli ve adaletli bir toplum için gerekli adımları atacağız.

Politika 9.10.2024 16:21:00 0
Erdoğan: Emniyet ve Adalet Sisteminde Reform Sinyali
Tarih: 09.10.2024 16:23

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN ADALET VE GÜVENLİK VURGUSU

Türkiye'nin son dönemde ardı ardına gelen olaylarla sarsıldığı bir dönemde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan toplumun güvenliği ve adalet sistemi konusundaki kaygılarına yanıt verdi. Erdoğan, "Milletimizin sesine kulak vererek insanlarımızın sokakta, evinde, iş yerinde hiçbir endişe duymadan hayatını güvenle sürdürebilmesini sağlamak için ne gerekiyorsa yapacağız" ifadelerini kullandı.

SON DÖNEMDEKİ OLAYLAR KONUSUNDA NET MESAJLAR VERİLDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti Grup Toplantısında yaptığı açıklamalarda, polis memuru Şeyda Yılmaz'ın şehit edilmesi ve İstanbul Fatih'te yaşanan vahşet gibi olaylardan duyulan rahatsızlığı dile getirdi. Vatandaşların endişelerinin farkında olduklarını vurgulayan Erdoğan, bu olayların milletin adalet sistemine olan inancını sarstığını ve bunun üzerine somut adımlar atılacağını belirtti.

NE GEREKİYORSA YAPACAĞIZ

Suç işleyen bireylerin toplum içerisinde dolaşmasının rahatsızlık yarattığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, alınacak önlemleri detaylandırdı. Erdoğan, "Emniyet teşkilatımız içinde bir zafiyet varsa neşteri vurup gidereceğiz. Adalet sistemimizde yanlışlık varsa tıkanıklık varsa neşteri vurup onu da çözüme kovuşturacağız" diyerek güvenlik ve adalet sistemlerinde gerekli düzenlemelerin yapılacağının altını çizdi.

“EMNİYET VE YARGIDA GEREKLİ NEŞTERİ VURACAĞIZ”

Cumhurbaşkanı, vatandaşların güvenliğini ve adaletin sağlam işleyişini teminat altına almak için sosyal medya üzerinde suç teşvikine de müdahale edileceğini ve suç kayıtları olan bireylerin yargılama sürecinde daha etkin takip edileceğini sözlerine ekledi. Özellikle son zamanlarda yaşanan acı olaylar karşısında halkın tepkisinin anlaşılır olduğunu söyleyen Erdoğan, sorunların çözümüne yönelik kararlı adımlar atılacağının sinyalini verdi.


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Öğretmen Adayları Dikkat: 2024 KPSS ÖABT Giriş Belgeleri Yayında!


İş İlanları

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem