Erdoğan Avrupa'nın Kurtarıcısı mı? The Economist Dikkat Çeken Analiz Yayınladı

CHP Lideri Özgür Özel'in Batı Medyasındaki Şikayetleri Sonrası İlgi Odağı Oldu

Politika 25.04.2025 10:35:00 0
Erdoğan Avrupa
Tarih: 25.04.2025 10:39 Güncelleme: 25.04.2025 10:35

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İngiliz dergisi The Economist’te yayınlanan bir analizde Avrupa’nın olası kurtarıcısı olarak gösterildi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) yönelik soruşturmalar sonrası yaptığı Batı medyasındaki açıklamalarının ardından gelen bu değerlendirme, dikkatleri üzerine çekti.

AVRUPA KORKMA: ERDOĞAN ARKANIZDA!

The Economist'te yayımlanan makalede, Amerika Birleşik Devletleri’nin geri çekilmesi ve Rusya’nın artan tehdidiyle Avrupa’nın güvenlik endişelerinin arttığı belirtiliyor. Ukrayna'nın savunma çabalarına rağmen silah üretiminin yetersiz kaldığı vurgulanırken, "Korkmayın Avrupalılar. Recep Tayyip Erdoğan sizin arkanızda. Türkiye’nin cumhurbaşkanı ve Avrupa’nın muhtemel kurtarıcısı 11 Nisan’da, ‘Avrupa güvenliği Türkiye olmadan düşünülemez.’" ifadeleri yer alıyor.

TÜRKİYE ASKERİ BİR DEV POTANSİYELİ TAŞIYOR

Yazıda, Türkiye'nin iç siyasetindeki sorunlara rağmen Avrupa'nın güvenlik kaygıları nedeniyle Ankara ile yakınlaşma eğiliminde olduğuna dikkat çekiliyor. Ekonomik zorluklara ve savunma harcamalarına rağmen Türkiye'nin bölgesel güç olarak yükselişi vurgulanıyor. "Türkiye’nin geçen yıl savunmaya harcadığı 24 milyar dolar Almanya’nın harcamalarının sadece dörtte biriydi." denilmesine rağmen, Avrupa'nın her zamankinden daha fazla Türkiye'ye ihtiyaç duyduğu belirtiliyor.

AVRUPA HER ZAMANKINDEN DAHA MUHTAÇ

Analizde Erdoğan'ın abartılı söylemleri ve Türkiye'yi dinamik bir güç olarak gösterme eğilimi eleştirilirken, güvenlik işbirliği, yeniden silahlanma ve Ukrayna konusundaki desteğiyle Türkiye’nin Avrupa için kritik öneme sahip olduğu ifade ediliyor. Özetle, The Economist analizi, jeopolitik gelişmeler ışığında Türkiye'nin Avrupa güvenliğindeki rolünün giderek arttığını ve Erdoğan'ın bu süreçte potansiyel bir kurtarıcı olabileceğini savunuyor.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Furkan Akar: "Hedefim ülkemi en iyi şekilde temsil etmek""


Van Spor

Turgut Özal Gençlik Merkezi’nin temeli atıldı


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklar başlıyor


Van Spor

Şampiyon taekwondocular ödüllendirildi


Van Spor

Hakemler iftar yemeğinde buluştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sporcularından dünya arenasında çifte gurur


Van Spor

Milli sporcu Furkan Akar çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığspor’da 3 gün izin


Van Spor

Elazığ, trıatlonda yeni bir döneme ev sahipliği yaptı


Van Spor

Ardahan Kura Kadın Futbol Takım’ının yeni başkanı Songül Çelik oldu


Van Spor

Süphan Dağı tırmanışına tipi ve kar engeli


Van Spor

Kars’ta "Kadınlar Satranç İl Birinciliği Turnuvası" tamamlandı


Van Spor

Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 Mağlup Etti: Orkun Kökçü ve Olaitan Farkı Yarattı


Van Spor

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 3 - Hatayspor: 0


Van Spor

Kopspor maçı ertelendi


Van Spor

Bitlisli taekwondocu Nurcihan Ekinci’nin hedefi 2032 Paralimpik Oyunları


Van Spor

Furkan Akar’dan tarihi madalya


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Galatasaray 10 kişilik Başakşehir'e fark attı


Van Spor

Rize'yi tek golle geçtiler! Karadeniz derbisi Trabzonspor'un!


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ