Erciş'te Öğrencilerden Gazze'ye Anlamlı Destek: Kermez Düzenlediler

Erciş'ten Gazze'nin Minikleri İçin Umut Oldular: İmam Hatip Lisesi Öğrencileri Filistin Çocuklarına Uzanan Dost Eller Kermesi Düzenledi.

Van Haberleri 8.10.2024 13:36:00 0
Erciş
Tarih: 08.10.2024 13:40

Erciş ilçesinde lise öğrencilerinin Gazze'deki çocuklara destek olmak amacıyla organize ettiği kermes, büyük ilgi gördü. Erciş Kaymakamlığı öncülüğünde gerçekleştirilen etkinlikte, İmam Hatip Lisesi öğrencileri ve aileleri tarafından hazırlanan ev yapımı pasta ve yemekler satıldı. Etkinlik, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile açılışını yaparken, öğrenciler de dilek balonlarını gökyüzüne bırakarak Gazze'deki çocuklara moral verdi.

ÖĞRENCİLERDEN ANLAMLI HAREKET

Kermesi ziyaret eden Erciş Kaymakamı Murat Karaloğlu, gençlerin düzenlediği etkinliği oldukça anlamlı bulduğunu ifade etti. Karaloğlu, bir yıl öncesinde İsrail'in Filistin ve Lübnan'da gerçekleştirdiği saldırılara atıfla, bu olaylara karşı duran liderlerin ne kadar az olduğunu ve Türkiye Cumhurbaşkanı'nın bu konudaki cesur tutumundan övgüyle bahsetti. "Unutulan soykırım tekrarlanır," diyen Karaloğlu, İslam coğrafyasının uyanmasını ve birlik olmasını temenni etti.

ÖĞRENCİLERİN DİLEKLERİ VE RESİMLERİ İLGİ ODAĞI OLDU

Kermeste yer alan öğrenciler ise, Filistin'deki zulmün sona ermesini dilediklerini ve dualarının onlarla olduğunu belirttiler. Öğrenci Ufuk Merve Yılmaz'ın dilek balonları ile Gazze'nin özgürlüğü için temennisini ifade etmesi ve Ahsen İşleyen'in elde edilen geliri Filistin'e bağışlayacaklarını açıklaması etkinliğin duyarlı yönünü ortaya koydu. Öğrenciler tarafından çizilen ve Gazze'yi konu alan resimlerin yer aldığı sergi de büyük ilgi gördü. İsrail'in Filistin'deki eylemlerini lanetleyen öğrenciler, Filistinli kardeşlerinin en kısa sürede özgürlüklerine kavuşmasını umut ettiklerini dile getirdiler.

Kaynak: Van Postası Gazetesi