Erciş'te İnci Kefali'nin Dansına ve Festivale Rekor Katılım!

Rekor katılım! 90 bin kşi Erciş'te inci kefali'nin dansına şahit oldu!

Van Haberleri 5.06.2024 23:14:00 0
Erciş
Tarih: 05.06.2024 23:21

ULUSLARARASI İNCİ KEFALİ GÖÇÜ FESTİVALİ'NDE REKOR KATILIM

Erciş Balık Bendinde düzenlenen 11. Uluslararası İnci Kefali Göçü Kültür ve Sanat Festivaline rekor katılım gerçekleştirildi. Van'ın Erciş Kaymakamlığı tarafından organize edilen etkinlik, büyük bir ilgi gördü. İlginç özellikleriyle bilinen İnci Kefali'nin göç zamanının kutlandığı festival, yaklaşık 90 bin kişiyi ağırladı. İnci Kefali Tabiat Parkında gerçekleşen bu etkinliğe, katılımcılar üç gün boyunca tanık oldular.

MÜZİK VE EĞELNCENİN ADRESİ: iNCİ KEFALİ TABİAT PARKI

Üç günlük festival süresince, çeşitli müzik gruplarının sahne almasıyla katılımcılar hem eğlendi hem de doğayla iç içe bir zaman geçirdi. Festivalin ilk günü Selçuk Balcı, ikinci günü Ezginin Günlüğü ve son gününde ise Pinhani grubunun performansları, ziyaretçilere müzik dolu unutulmaz anlar yaşattı.

ERCİŞ KAYMAKAMI'NDAN FESTİVAL DEĞERLENDİRMESİ

Festivalle ilgili açıklamalarda bulunan Erciş Kaymakamı Murat Karaloğlu, festivalin başarısını dile getirerek, "Festivalimize 90 bin kişi gibi rekor bir rakamla katılım sağlandı. İnci Kefali göçünü dünya çapında tanıtmak istiyoruz. Akarsu debisinin yüksek olmasının balık göçünü daha etkileyici kılmasından dolayı memnuniyet duyuyoruz. Festivalimize gösterilen ilgi için teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

DOĞANIN MUCİZESİNE TANIKLIK

Festival sadece müzik ve eğlencenin ötesine geçerek doğaseverlere de hitap etti. İnci Kefali'nin göçünü yakından izleme fırsatı bulan ziyaretçiler, balıkların zorlu yolculuğunu gözlemleyerek doğanın mucizesine şahit oldular. Bu göç hem bilimsel anlamda hem de görsel bir şölen sundu. İnci Kefali'nin yaşam mücadelesi ve göçünün izlenmesi, festivale farklı bir boyut kazandırdı.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem