Tarih: 19.09.2024 17:59

Erciş'te Gaziler Onuruna Coşkulu Tören: Şehrin Kahramanlarına Vefa Gösterisi

Facebook Twitter Linked-in

ERCİŞ'TE GAZİLER GÜNÜ KUTLAMALARI

Erciş ilçesinde, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla düzenlenen törenlerle vatan için canını feda etmekten çekinmeyen kahraman gaziler anıldı. Erciş Kaymakamlığı önünde gerçekleşen törene; Erciş Kaymakamı Murat Karaloğlu, 108. Topçu Alay Komutanı Topçu Albay Zafer Akkaş, Belediye Başkan Vekili Aydın Güler ve ilçenin önde gelen isimleri ile gaziler ve halkın geniş katılımı gözlendi.

ANITLARA ÇELENK SUNMA

Törenin başlangıcında Atatürk Anıtı'na çelenkler sunuldu. Tüm katılımcılar saygı duruşunda bulunarak, milli marşımız İstiklal Marşı'nı hep bir ağızdan okudular. Törenin bu kısmı, törene katılan herkesin duygusal anlar yaşamasına neden oldu.

GAZİLER DERNEĞİ BAŞKANINDAN ÖZEL KONUŞMA

Erciş Gaziler Derneği Başkanı Mehmet Hanifi Yavuz, günün anlam ve öneminin altını çizen bir konuşma yaptı. Konuşmada gazilerin fedakarlıkları ve kahramanlıkları vurgulandı.

 

RESEPSİYON İLE TÖREN SONA ERDİ

Erciş Kaymakamlığı resepsiyon salonunda düzenlenen resepsiyonla törenler noktalandı. Resmiyetin yanı sıra samimi sohbetlerin de gerçekleştiği resepsiyon, Gaziler Günü'nün anlamına uygun sıcak ve dostane bir atmosferde son buldu.

Kaynak: Van Postası Gazetesi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —